Video : Tipsbladet
Superliga

Her er FCN's drømmehold af udenlandske spillere

SERIE: Tipsbladet finder de bedste 11 udlændinge i 16 af dansk fodbolds største klubber. I dag er vi forbi Farum-klubben, som kan mønstre en særdeles spændende startellever.

FC Nordsjælland har aldrig været bange for at satse på udenlandske spillere, og denne tendens har blot været stigende efter Tom Vernon overtog styringen. Mange af spillerne er siden skudt afsted til større adresser, men fælles for dem er, at de fik det helt store gennembrud i FC Nordsjælland. 

Tipsbladet sætter denne vinter fokus på de 12 Superliga-klubber og fire af de største 1. divisionsklubber og de bedste udlændinge, de har rådet over i Superliga-æraen.

Vi har udtaget 11 udlændinge, der udgør klubbens bedste udenlandske spillere i historien, og i denne artikel er det FC Nordsjælland, vi tager under kærlig behandling.

Her er FC Nordsjællands drømmehold af udenlandske Superliga-spillere - kriterierne for udvælgelsen finder du i bunden af denne artikel.

Begrundelsen for holdet:

Det vrimler ikke med profilerede udenlandske keepere i FC Nordsjællands historie, men i islændingen Rúnar Alex Rúnarsson havde de en yderst fornufgtig en af slagsen, der nåede at spille 62 kampe for klubben. Der er en grund til, at selveste Arsenal købte ham efter to fine år i franske Dijon sidste år. 

I forsvaret tager Michael Parkhurst pladsen på højre back snert foran Karlo Bartolec, og det gør han på baggrund af et konsekvent stabilt niveau, ligesom han også var en nøglefigur på det hold, som blev danske mestre i 2012. Det tæller bestemt også op, at han kunne spille i midterforsvaret eller på den modsatte back. Heath Pearce udviklede sig til en af Superligaens bedste venstre backs, da han spillede i klubben i to et halvt år fra 2005 til 2007. Pierre Bengtsson banker ellers gevaldigt på for en plads derude. 

Kvaliteten er ikke lige så høj i midterforsvaret, hvor FC Nordsjællands store profiler gennem de seneste mange år har haft dansk pas. Alligevel nåede Ulrik Yttergaard Jenssen at spille 108 kampe for klubben, hvilket er næstflest af alle udlændinge i klubbens historie, ligesom Ivan Runje var med, da FC Nordsjælland spillede Champions League-gruppespil.

Midtbanen skriger af dynamik, men ikke hos ankermanden Enoch Kofi Adu, der gennem to et halvt år for FC Nordsjælland viste sig som en særdeles dygtig og effektiv boldoprydder. Det var også hans primære funktion, for han nåede aldrig at score et mål for FCN. Det gjorde hans midtbanekollega Stanislav Lobotka heller ikke i de to år, han var i klubben. Til gengæld var han særdeles boldsikker og driblestærk, og han var ofte en fornøjelse at se på en fodboldbane. Det er heller ikke for sjov, at han senere har udviklet sig til at være en profil i spansk og italiensk fodbold. 

Den sidste midtbaneplads tager Mohammed Kudus for sit exceptionelt høje topniveau og råtalent. Kun skader har bremset hans udvikling i AFC Ajax, og det siger en del om ghaneserens niveau. 

En anden fra Ghana med et højt niveau er Kamaldeen Sulemana, der i sommer blev det dyreste salg nogensinde fra Superligaen. Hans fart fik samtlige Superliga-modstandere til at sove dårligt. Joshua John var også en glimrende spiller for FCN og huskes måske bedst for sit målshow i kamp nummer to for klubben, hvor han scorede fire mål mod Silkeborg. Efterfølgende var præstationerne dog svingende. 

Bruninho tager pladsen på toppen, selv om han kun spillede 15 kampe for klubben. Her viste han til gengæld så høj kvalitet, at han scorede ni gange i 15 Superliga-kampe, før han blev solgt videre med en enorm fortjeneste.

Kriterierne for drømmeholdene er som følger:

* Spilleren skal være født i udlandet.
* Vi har ikke nødvendigvis skelet til, hvem der har spillet mest eller scoret flest mål, men hvem der - ifølge os - har haft den største betydning for klubberne. Vores valg skal der naturligvis kunne argumenteres (godt) for.
* En spiller kan kun optræde på ét hold.
* Opstillingerne er valgfrie og sat med det formål at få det bedst mulige hold.

Superliga-sæsoner: 20
Bedste Superliga-placering: 1
Placering lige nu: 10