Video : Tipsbladet
1. division

- Jeg har aldrig stået skarpere, end jeg gør nu

38-årige Kim Aabech storspiller stadig i 1. division, men det har krævet nogle livsstilsændringer.

Han er blevet 38 år, men Kim Aabech er langt fra færdig som fodbolspiller.

På 1. divisions aktuelle tophold, Hvidovre IF, er den mangeårige Superliga-spiller nemlig fast mand og endda en af profilerne. I sidste weekend scorede han to mål og lagde op til yderligere to i en storsejr over FC Fredericia, og for nylig sammenlignede sportschef Peter Lassen også kreatøren med en god vin, der bliver bedre med årene.

Når tipsbladet.dk spørger Kim Aabech, hvordan han holder sig kørende som 38-årig, falder der hurtigt et kækt svar.

- Skal du nu minde mig om min alder, lyder det med et grin.

I den mere seriøse ende erkender Kim Aabech dog, at han har skullet foretage et par ændringer i blandt andet kosten for at holde sig kørende.  

- Jeg ved ikke, om jeg bliver bedre med alderen. Jeg synes jo altid, jeg har været god. Men mens jeg er blevet ældre, kan jeg godt mærke, at jeg ikke skal tage to-tre kilo for meget på, som jeg måske har gjort, da jeg var lidt yngre. Der var jeg måske lidt mere ligeglad med kosten og søvnen og så videre. Det har jeg fokuseret meget mere på nu, for netop at have de fem-ti procent ekstra.

- Jeg ved godt, at jeg aldrig har levet af min fart, så jeg ved, at hvis jeg bliver fem-ti procent dårligere end nu, kan jeg ikke følge med. Derfor prøver jeg at holde mig så skarp, som jeg overhovedet kan, og så elsker jeg stadig at spille fodbold. Det er jo det fedeste at spille kamp med gutterne hver weekend. Det er stadigvæk motivationen for mig, siger Kim Aabech.

Du har kontraktudløb med Hvidovre til nytår. Hvor længe føler du, at du kan fortsætte?

- Jeg har aldrig stået skarpere, end jeg gør nu, så jeg håber, at jeg kan fortsætte lidt endnu. Jeg har ikke haft kontakt med Hvidovre lige nu på grund af Martins (direktør, red.) dødsfald. Det var ham, der stod for forhandlingerne. Men jeg tror da, at jeg får forlænget et halvt år. Det håber jeg da, at Hvidovre er interesserede i. Jeg er i hvert fald interesseret. Og det går jo godt, så hvorfor skulle vi ikke gøre det? Det tager jeg, når turneringen slutter, men jeg tænker da, at vi fortsætter.

Hvis det ender med endnu en kontraktforlængelse, vil Kim Aabech efter alt at dømme runde 150 kampe for Hvidovre IF.

Han kom til klubben fra AC Horsens, da Hvidovre lå i 2. division og har siden været med til at rykke klubben op i 1. division. Nu ligger klubben altså helt i toppen af 1. division og bejler til en Superliga-plads.

- Jeg havde da håbet, det ville gå sådan. Jeg havde en god snak med sportschef Peter Lassen dengang om, at de ville satse, og de hentede også Nicolaj Agger, som også havde en kæmpe indflydelse på holdet. Men det lyder da lidt vildt, at man som 33-årig kommer til Hvidovre og måske tænker, at man skal have et par gode år og slutte af på, men så nyder det ligeså meget fire år senere, siger han.

Flirter med trænerkarriere
Selvom offensivspilleren lige nu er en stor profil i Hvidovre IF og altså regner med at tage minimum et halvt år mere i klubben, er 38-årige Kim Aabech trods alt også begyndt at tænke på fremtiden.

Her kunne han snildt se sig i en anden rolle i fodboldens verden.

- Vi har snakket om, at Hvidovre måske vil hjælpe mig på vej med at få en træneruddannelse, og at jeg så måske kan starte op på nogle ungdomshold i Hvidovre. Så må vi se, hvad tiden bringer, og hvor meget jeg har lyst til at træne. Det ved jeg jo ikke endnu. Jeg har ikke prøvet det så meget, men jeg har prøvet at træne nogle hold for hyggens skyld, og det kan jeg godt lide. Jeg kan godt se mig selv gå trænervejen, siger Kim Aabech til tipsbladet.dk og tilføjer:

- Vi havde snakket om, at jeg skulle starte i december, og det er stadig min forhåbning.

Kim Aabech har tidligere spillet i Lyngby, FC Nordsjælland, AGF og AC Horsens.