Optakt: Juventus - Valencia
Foto: Getty Images
Champions League

Optakt: Juventus - Valencia

Daniel Wass og Valencia står overfor en yderst vanskelig opgave tirsdag aften i Torino. Spanierne skal bruge tre point, hvis drømmen om ottendedelsfinalerne skal holdes i live.

Kampfakta:
Kampstart: Tirsdag kl. 21.00
Spillested: Allianz Stadium
Dommer: Willie Collum
På TV: TV3 Max

Holdnyt:
Juventus

Torino-klubben vandt i weekenden holdets 12. sejr i 13 Serie A-kampe, da SPAL blev slået med 2-0 på mål af Cristiano Ronaldo og Mario Mandzukic. Juventus fører således stadig Serie A suverænt. Otte point har mesterholdet ned til Napoli på andenpladsen. Udover pointhøsten er det værd at lægge mærke til, at Juventus i 13 ligakampe blot har indkasseret otte mål. 

Mens det således kører derudaf i den hjemlige liga, måtte Juventus i den seneste Champions League-runde se Manchester United løbe med alle tre point, da englænderne kom på besøg på Allianz Stadium. Juventus førte ellers kampen med få minutter igen, men United fik vendt opgøret til allersidst med to mål efter dødbolde. 

Det var Juventus' første nederlag i sæsonen og en lille ridse i lakken på en ellers noget nær perfekt sæson. Italienerne vil efter den nedtur være opsatte på at hente en sejr mod Valencia og sikre sig avancementet til ottendedelsfinalerne. Det er vigtigt at hente alle tre point, hvis Juventus vil undgå at miste førstepladsen i gruppen til Manchester United.

Massimiliano Allegri må undvære midtbanespillerne Sami Khedira og Emre Can, mens Federico Bernardeschi er tvivlsom.

Valencia
Efter en flot fjerdeplads i La Liga i sidste sæson er Valencia i denne sæson kommet ned på jorden igen. Klubben vandt godt nok med 3-0 over Rayo Vallecano i weekenden, men det var blot den tredje sejr i 13 ligakampe i denne sæson. Valencia ligger således på en skuffende 10. plads i tabellen og ligner ikke et hold, der kommer til at spille Champions League igen i næste sæson.

I Champions League-gruppespillet er det ikke gået meget bedre for Valencia. I gruppe H ligger spanierne på tredjepladsen inden kampen mod Juventus efter to uafgjorte, ét nederlag og én sejr i de fire første runder. Valencia skal således vinde over Juventus i Torino, hvis håbet om avancement skal forblive realistisk. Og det er der næppe mange, der forventer, at Daniel Wass og holdkammeraterne kan. 

Denis Cheryshev og Cristiano Piccini er tvivlsomme for Valencia, der forventes at starte med Daniel Wass på højreback.

Karantæner:
Juventus:
Ingen.
Valencia: Ingen.

Bud på startopstillinger:
Juventus (4-4-2): 
Szczesny - Cancelo, Bonucci, Chiellini, Sandro - Cuadrado, Bentancur, Pjanic, Matuidi - Dybala, Ronaldo

Valencia (4-4-2): Neto - Wass, Garay, Paulista, Gayá - Soler, Coquelin, Kondogbia, Guedes - Batshuayi, Rodrigo

Profilen:
Paulo Dybala har været Juventus' mest målfarlige spiller i Champions League i denne sæson. Argentineren sad over i første runde, men leverede derefter et hattrick i anden runde mod Young Boys. Mod Manchester United blev Dybala igen matchvinder i tredje runde, da han scorede det eneste mål i italienernes 1-0-sejr.

Vidste du, at...:
Valencia gik senest videre fra Champions League-gruppespillet tilbage i sæsonen 2012/13, hvor spanierne blev slået ud af Paris Saint-Germain i ottendedelsfinalerne. Den seneste gang, klubben var med i Champions League, var i 2015/16-sæsonen, hvor holdet røg ud i gruppespillet.

Dom:
Det er en rigtig dårlig sæson, Valencia har gang i. Omvendt ligner Juventus et af Europas absolut bedste hold. Derfor er det svært at forestille sig alt andet end italiensk sejr. Vi gætter derfor på 2-0 til Juventus.

Tidligere indbyrdes opgør, form og tabel: