Video : Tipsbladet
Champions League

UEFA-præsident om City-karantæne: Rige klubber slipper ikke for straf

UEFA-præsidenten Aleksander Ceferin slår fast, at UEFA ikke er bange for at straffe rige klubber med udelukkelse fra Champions League, hvis det viser sig, at de har overtrådt reglerne.

I sidste uge kom det frem, at Manchester City er i overhængende fare for at blive udelukket fra næste sæsons Champions League, fordi klubben er under mistanke for at have overtrådt de økonomiske fair play-regler.

Endnu er der ikke faldet en dom i sagen, men det vil nok overraske mange, hvis UEFA rent faktisk vælger at skære igennem og udelukker de engelske mestre.

Vil behandle alle retfærdigt
UEFA-præsident Aleksander Ceferin ønsker ikke at kommentere på den igangværende sag, men sloveneren vil gerne afvise mistanken om, at UEFA er bange for at straffe rige klubber som Manchester City og Paris Saint-Germain - selvom sidstnævnte klub styres af Nasser el-Khelaifi, der også sidder i UEFAs bestyrelse.

- Hvis man gør det rigtigt, så sælger man ikke sig selv, man involverer ikke sig selv i mistænkelige anliggender, og man er ikke korrupt... og så går man direkte fremad og behandler alle retfærdigt, lyder det ifølge New York Times fra Ceferin.

En beskidt industri
UEFA er på det seneste blevet kritiseret for at have placeret Europa League-finalen i Aserbajdsjan, og derudover er det europæiske fodboldforbund også blevet angrebet af Manchester City, der er rasende over de anklager, der hænger over klubben.

Ceferin erkender, at der er mange, der betvivler UEFAs evne og villighed til at straffe klubber, der overtræder reglerne. Sloveneren, der blev genvalgt til embedet i februar, nærer dog heller ingen illusioner om skyggesiderne af sporten.

- Nogen gange glemmer vi, hvor beskidt den her industri er, lyder det fra Ceferin.