Video : Tipsbladet
Generelle

Raser over racisme: Nemmere for Gerrard og Lampard at få jobs, fordi de er hvide

Frank Lampard og Steven Gerrard har haft nemmere ved at sikre sig prestigefyldte cheftrænerjobs, fordi de er hvide. Sådan lyder det fra de to herrers tidligere landsholdskammerat, Emile Heskey.

Den tidligere engelske landsholdsangriber Emile Heskey mener, at trænere med mørk hud har sværere ved at lande store cheftrænerjobs i England.

I et interview med den engelske avis The Times undrer Heskey sig over situationen.

- Jeg har svært ved at forklare, hvorfor personer med mørk hud skal ligge i bunden af fødekæden, mens andre kan tage et hvilket som helst sted hen og lande et job.

Heskey peger blandt andet på sine tidligere landsholdskammerater, Frank Lampard og Steven Gerrard, der har landet cheftrænerjobs i Chelsea og Rangers. 

- Det er 100 procent nemmere for dem. De får den slags jobs. Jeg kan kun pege på hudfarven. Man kan også pege på medaljer. Sol Campbell har flere medaljer end Gerrard (Campbell har flere mesterskaber, men færre trofæer, red.). Ashley Cole har flere end dem begge. Han var Englands bedste spiller i den æra. Ashley har fået lov til at træne Chelseas U15-hold. 

En racistisk forskelsbehandling
Heskey mener, at der er tale om forskelsbehandling.

- Alle siger, at jeg bare skal have mine trænercertifikater (Heskey er i gang med dette, red.). Men... vi har en landstræner, der trænede Middlesbrough i Premier League uden at have nogen certifikater (Gareth Southgate, red.). Vi har spillere med det værste ry, som har banket folk. Og de har stadig et job. Og jeg kan ikke engang få en lille chance. Mit gæt er, at der en tankegang, der går på, at trænere med mørk hud formentlig ikke rigtig kan finde ud af, at være trænere.