Video : Tipsbladet
Generelle

Kikset CL-kvalifikation har kostet: AC Milan kan blive solgt

Hverken sportsligt eller økonomisk fungerer det for AC Milan, og Milano-klubben kan stå foran et salg, forlyder det nu.

Tingene spiller ikke i AC Milan, hverken sportsligt eller økonomisk.

Efter fire nederlag i de syv første ligakampe valgte klubbens ledelse således at fyre cheftræner Marco Giampaolo, og torsdag kom det så frem, at klubbens økonomi sejler så meget, at man mister tre millioner kroner om dagen.

Salg er en mulighed
Det betyder, at klubbens mest eftertragtede spiller, målmanden Gianluigi Donnarumma, formentligt er nødt til at blive solgt.

Noget tyder dog, at klubbens ejere er ved helt at kaste håndklædet i ringen.

Ifølge finanseksperten Luca Pagni fra den italienske avis La Repubblica er der således meget, der tyder på, at Elliot Management arbejder på at sælge klubben.

Kikset CL-kvalifikation koster
AC Milan var utroligt tæt på at kvalificere sig til Champions League, men det kiksede på målstregen. Og det tegner til at blive dyrt.

- Hvis Milan havde kvalificeret sig til Champions League, så havde de haft yderligere 291 millioner kroner. Med de penge ville alt have set anderledes ud, lyder det ifølge Football Italia fra Pagni.

- Det store problem er, at sponsoraftalerne er blevet mindre, og dermed er indtægterne blevet mindre. Indtil videre har Ivan Gazidis (AC Milan-direktør) ikke fået rettet op på den situation. Derudover har lønningerne også taget et voldsomt spring på 261 millioner kroner, hvoraf en del af dette beløb går til Gazidis, Leonardo og Maldini.

- Nu står de overfor denne komplicerede situation, og de har samtidigt dårlige resultater, rent sportsligt. Derfor har de valgt at accelerere processen med at slippe af med al dødvægten, inklusive de gamle kontrakter. For at være ærlig, så var jeg overrasket over, at Elliot ikke gjorde det i det seneste regnskabsår, men da de lige var kommet til, så var det måske ikke muligt. Jeg siger ikke, at de utvivlsomt vil sælge klubben inden længe, men meget tyder på, at de ting, man foretager sig nu, bliver gjort med henblik på at gøre klubben mere attraktiv for en fremtidig køber.