Video : Tipsbladet
Generelle

Se listen: Verdens 10 bedste centrale midtbanespillere

Henimod slutningen af året har ESPN kåret verdens ti bedste fodboldspillere på alle positioner - her får du top 10 over bedste centrale midtbanespillere.

På den centrale midtbane kæmpes de største slag som regel, og derfor er det ofte vigtigt med spillere der går forrest. 

Her er top 10 bedste centrale midtbanespillere på kloden ifølge ESPN. 

10: Saul
En alsidig fodboldspiller, der også kan spille midterforsvarer og på kanten - er derfor både teknisk virtuos og defensivt kompetent. Fast mand på det spanske landshold. 

9: Marco Verratti
Verratti er en af den slags fodboldspillere, man aldrig rigtig mindes at have set miste bolden. Den perfekte regista i Pirlos ånd, der ville gøre ethvert hold bedre. 

8: Rodri
Blev hentet til Manchester City fra Atletico i sommer som erstatning for den aldrende Fernandino, og han har imponeret med sin tilstedeværelse på et ellers skuffende City-mandskab.

7: Miralem Pjanic
En spiller, der tidligere hørte hjemme på den offensive midtbane, men er af Sarri kun blevet brugt som den slags dybtliggende playmaker, som så mange italienske trænere benytter sig af. Pjanic er først og fremmest en uovertruffen pasningspiller. 

6: Fabinho
Fabinho fik egentlig en svær start hos Liverpool, med en del tid brugt på bænken. Sidenhen har han dog fjernet enhver tvivl hos Klopp om, hvorvidt han bør starte. Er nu fast mand på verdens velsagtens bedste fodboldhold lige nu. 

5: Casemiro
En af de allerbedste midtbanespillere over de seneste fem år, hvor han har vundet Champions League fire gange. En ægte 'destroyer', der giver frihed til sine mere kreative medspillere, men langt fra ubrugelig på bolden heller. 

4: Fernandinho
Det bedste vidnesbyrd om Fernandinhos kvalitet er Manchester Citys præstationer i denne sæson, når han ikke har spillet. En utroligt intelligent fodboldspiller med et løbepensum, hvis lige man sjældent har set før. 

3: Sergio Busquets
Busquets har spillet med på allerøverste niveau i så lang tid nu, at det er svært at forstå, han kun er 31 år gammel. En vigtig del af den bedste midtbanetrio nogensinde sammen med Xavi og Iniesta. Er måske ikke helt på samme niveau nu som tidligere, men stadig en udsøgt fornøjelse at se spille fodbold.

2: Frenkie De Jong
En afsindigt elegant fodboldspiller, der imponerede alt og alle med Ajax i sidste sæson. I denne sæson er De Jong gået direkte ind i Barcelona-startopstillingen, hvor han allerede ligner en af holdets allervigtigste spillere. Han virker som den perfekte Busquets-erstatning på sigt. 

1: N'Golo Kante
N'Golo Kanté er en spiller som både med- og modspillere elsker - en venlig type, der samtidig er en af verdens bedste midtbanespillere nogensinde. Kan løbe solen sort og besidder absurde tacklingsegenskaber. Chelsea snød virkelig Leicester, da de i 2015 hentede ham for blot 300 millioner kroner, for Kanté er simpelthen en vanvittigt dygtig fodboldspiller.