Video : Tipsbladet
Generelle

Ronaldinho: Dette råd ville jeg have givet til en ung Messi

Ronaldinho gav i midten af nullerne faklen videre til Lionel Messi, som fortsatte med at henrykke publikummet på Camp Nou.

Ronaldinho var kongen af Camp Nou, da en ung Lionel Messi i 2003 blev rykket op i førsteholdstruppen.

Argentineren har sidenhen anerkendt, at brasilianeren spillede en stor rolle i hans udvikling som spiller, og nu afslører Ronaldinho, hvilket råd han ville have givet til den unge Messi, hvis han kunne gå tilbage i tiden.

I en artikel for The Player's Tribune reflekterer Ronaldinho således også over, hvilket råd han ville give sig selv, nu hvor han kan kigge tilbage på karrieren.

- I Barcelona vil du høre om en knægt på ungdomsholdet, som spiller med nummer 10, ligesom dig. Han er lille og god på bolden, ligesom dig. Du ved, at han kommer til at blive mere end bare en glimrende spiller. Den her knægt er anderledes. Hans navn er Lionel Messi. Du vil fortælle trænerne, at de skal rykke ham op på førsteholdet, og når han bliver rykket op, vil Barcelona-spillerne tale om han på den samme måde, som de brasilianske spillere engang talte om dig. 

- Jeg vil gerne have, at du giver ham et råd. Sig til ham: 'Spil med glæde. Spil med frihed. Bare spil med bolden.' Selv når du er væk, så vil din stil levere videre i Barcelona, gennem Messi.

Spil med glæde
Ronaldinho skriver i sin artikel, at det var hans nu afdøde far, der rådgav ham til altid at spille med glæde.

- Mange ting vil ske i dit liv, både gode og dårlige. Men du kan takke fodbold for alle disse ting. Selv med pengene, presset og kritikerne skal du huske at forblive fri. Spil, som din far forklarede dig, at du skulle spille. Spil med bolden.