Video : Tipsbladet
Generelle

Ajax-træner ryster på hovedet af Barça: De bruger Frenkie de Jong helt forkert

Frenkie de Jong forlod i sommer Ajax til fordel for Barcelona, men midtbanespilleren bliver brugt forkert i sin nye klub, lyder det nu fra Ajax-cheftræner Erik ten Hag.

Barcelona hentede i sommer Frenkie de Jong for lidt over en halv milliard kroner, men hollænderen har ikke kun fået ros efter sin ankomst til La Liga.

I weekendens 3-2-sejr over Real Betis kom Frenkie de Jong på tavlen, men midtbanespillerens tidligere chef i Ajax, Erik ten Hag, er ikke tilhænger af Barcelonas brug af den 22-årige midtbanespiller. Ifølge Erik ten Hag er Frenkie de Jongs rolle i Barcelona således for offensiv. 

- Han er ikke en målscorer. Han er den spiller, der skal sætte tingene i gang. Det er ham, der sender bolden videre til en holdkammerat, som så laver en assist eller et mål, lyder det ifølge Ziggo Sport fra Erik ten Hag.

Måtte foretage udskiftning
Erik ten Hag forklarer desuden, at han engang var nødt til at disciplinere Frenkie de Jong, efter at midtbanespilleren i løbet af en kamp var begyndt at blive for offensiv.

- Der var engang, hvor jeg var nødt til at flå ham ud. Jeg spurgte ham: 'Er du en 10'er? Siden hvornår er du begyndt at skulle være målscoreren?' 

Havde gerne ventet med salg
Udover Frenkie de Jong måtte Erik ten Hag også sige farvel til Matthijs de Ligt i sommer. Forsvarsspilleren skiftede således til Juventus.

- Jeg ville gerne have beholdt dem begge et år eller to mere. Det ville have været bedre for Ajax og for hollandsk fodbold.