Video : Tipsbladet
Europa League

Arsenal-legende revser Özil: Dårligste spiller i verden uden bold

Mesut Özil er et stort spørgsmålstegn i Arsenal for tiden. Nu er Arsenal-legenden Paul Merson ude med riven over for tyskeren.

Hvad i alverden skal der ske med Mesut Özil?

Det er et af de helt store spørgsmål i Arsenal, hvor den løntunge tysker ikke er i nærheden af Mikel Artetas startellever.

Den 31-årige tysker var ellers fast mand i den første lange periode under Arteta, men siden coronapausen har Özil ikke fået ét eneste minut på banen og flere gange har han været helt ude af truppen - angiveligt også på grund af en rygskade.

Artiklen fortsætter efter tweetet.

Nu skriver Özil så selv på Twitter, at han "er klar", men spørgsmålet er, om det er godt nok. Det er det ikke ifølge den tidligere Arsenal-angriber Paul Merson, der langer kraftigt ud efter tyskeren, der kom til fra Real Madrid i 2013.

- Han kan ikke spille på det her Arsenal-hold, og her er forklaringen: Han kommer ikke til at ændre sin spillestil i sine 30'ere, og Arsenal kommer ikke til at ændre spillestil på grund af ham. Han løber ikke med hjem, jagter ikke spillere, og du kan kun bruge ham på et hold, hvor du har bolden 70 procent af tiden hver weekend. Så skal han nok spille, siger Merson til SkySports og fortsætter:

- Vi ved allesammen, at hvis du giver Özil bolden, så skal han nok finde dig. Hvis du ikke har bolden, så vinder han den ikke tilbage for dig - hverken for lystens eller pengenes skyld. Han er ikke interesseret i at spille, hvis hans hold ikke har bolden. Hvordan kan man forsvare at give en spiller 350.000 pund om ugen, når man ved, at han spiller sådan?

- Når han ikke har bolden er han en af de værste spillere i verden. Det vil jeg sige. Nævn en spiller i verden, der er dårligere når holdet ikke har bolden. Jeg har aldrig set nogen være så uinteresseret som Özil, når Arsenal ikke har bolden, lyder det fra Merson.

Tyskeren har spillet 244 kampe for Arsenal. I de kampe har han scoret 44 mål og lavet 77 assists. I denne sæson er det dog kun blevet til 2 assists i 18 Premier League-kampe for tyskeren.