Video : Tipsbladet
Generelle

- Hverken på landsholdet eller i Juventus havde vi en spiller som Eriksen

Ifølge den tidligere Juventus-spiller Emanuele Giaccherini minder det nuværende Inter-hold på mange måder om både Antonio Contes Juventus-hold, samt det italienske landshold, som den nuværende Inter-boss stod i spidsen for fra 2014 til 2016. Inklusionen af en type som Christian Eriksen er dog en innovation, lyder det fra Giaccherini.

Emanuele Giaccherini har spillet under Antonio Conte i både Juventus og på det italienske landshold, og den i dag 35-årige midtbanespiller følger stadig sin gamle mentor tæt. 

Og i et interview med La Gazzetta dello Sport har Chievo-spilleren nu kommenteret den kritik, der har været af Inters spillestil på det seneste. Efter onsdagens 2-1-sejr over Sassuolo, som var Inters tiende sejr i træk i Serie A, blev Antonio Contes mandskab således anklaget for at have en uskøn spillestil. Den udlægning giver Giaccherini dog ikke meget for. 

- Skønhed er at hente et resultat hjem. Om en måned er der ingen, der husker, om Inter spillede defensivt eller ej mod Sassuolo. Til gengæld vil alle tale om Contes seneste mesterskabstriumf, lyder det således fra Giaccherini, der i 2013 forlod Juventus til fordel for Sunderland. 

Gør arbejdet færdigt
I interviewet blev Giaccherini også spurgt, i hvor høj grad midtbanespilleren kan genkende sin gamle chef i Inters nuværende hold. 

- Jeg ser den samme træner fra Juventus og fra landsholdet. Det er nogle nye spillere, men stilen, mentaliteten og sulten er den samme. Han er som en hammer. Endnu engang har han formået at skabe et hold efter sit eget hoved. I sidste sæson reducerede han afstanden til Juventus, og nu gør han arbejdet færdigt. Og nej, det behøver ikke se smukt ud...

Forsøgte med mere offensiv stil
Antonio Conte har modtaget kritik for Inters defensive stil, men i interviewet med Giaccherini bliver der peget på, at Antonio Conte faktisk forsøgte at ændre Inters stil i sommer. 

- Han prøvede måske at ændre på sin filosofi, men han indså, at resultaterne ikke var tilfredsstillende, fordi de indkasserede for mange mål. Derefter vendte han tilbage til det, der fungerede. Det er uundgåeligt, at man skal lide, før man kan triumfere. 

Havde ikke en Eriksen-type
I interviewet blev Emanuele Giaccherini samtidig spurgt, hvilken af Inters nuværende spillere, som han vil sammenligne sig selv med. Og her pegede den tidligere Juventus-spiller på en landsmand, samtidig med, at han kom med en interessant observation om Christian Eriksens rolle i Inter. 

- Barella, som dog er markant bedre, end jeg var. Men hele Inter-holdet har Contes klassiske mekanismer. Fx mezzala'erne på midtbanen og kantspillerne, der næsten fungerer som angribere. Men med Eriksen-varianten, for hverken på landsholdet eller i Juventus havde vi sådan en spiller. Vi havde klassiske centrale midtbanespillere, mens han er en offensiv midtbanespiller, der er blevet omskolet. Conte har formet ham en smule, ændret ham. Nu har han vænnet sig til trænerens stil, og det er tydeligt at se. 

Inter ligger i øjeblikket 11 point foran den nærmeste forfølger i Serie A, naboerne fra Milan. Næste opgave for Christian Eriksen og kompagni er på søndag mod Caglari.