Video : Tipsbladet
Generelle

På vej mod guldet: - Eriksen er blevet fundamental

Ifølge Inter-legenden Giuseppe Bergomi er Christian Eriksen blevet en central spiller for Inter.

Inter slog søndag Genoa med 3-0, og dermed fortsatte Antonio Contes tropper kursen mod klubbens første mesterskab siden 2010. 

Og efter søndagens sejr var der ros fra klublegenden Giuseppe Bergomi, der blandt andet fremhævede Christian Eriksen, som startede inde for fjerde kamp i træk.

- De spiller kompakt, fordi Conte har indset, at de spillere, han har, ikke er egnede til at forsvare sig i en mere åben tilgang. Og lad mig fortælle jer noget om Eriksen: Jeg ser ham som mere brugbar i den defensive fase. I højere grad end offensivt. Han befinder sig på en tilbragetrukken position, hvorfra han sender bolden afsted. Han er blevet fundamental. Og Perisic' fysikalitet, i forhold til Young, er meget brugbar, lød det således, ifølge Sky Sport, fra Bergomi. 

Titelræset er allerede afgjort
Avisen Corriere della Sera fremhævede også Christian Eriksen, der 'orkestrerede holdet med sin geometri'. Efter sejren over Genoa, hvor Romelu Lukaku bragte Inter foran efter 30 sekunder, var trænerlegenden Fabio Capello klar til at udråbe Antonio Contes tropper som mestre, selvom der er 14 spillerunder tilbage.

- Conte har en af Europas tre bedste midtbanespillere i Barella. Ingen tvivl om det. Han løber og han læser spillet. Han kan aflevere og han kan løbe som Hakimi. Og han har endnu mere kvalitet. Hakimi smider bolden væk, men Barella er præcis. Derudover har Conte genopdaget Perisic og Eriksen. Han satte dem til salg. Jeg troede, at de ville kunne medføre problemer. Men de er blevet vigtige. Mesterskabskampen er allerede slut. De betalte 80 millioner euro (600 millioner kroner, red.) for Lukaku, men han er alle pengene værd, lød det således, ifølge Sky Sport, fra Capello.

Milan slog søndag aften Roma med 2-1, og Zlatan Ibrahimovic og kompagni reducerede dermed afstanden til Inter til fire point. Inters næste kamp er torsdag aften, hvor der venter en udekamp mod Parma. Christian Eriksen kan i denne sæson blive den første dansker til at blive mester i en af Europas fem store ligaer, siden Kasper Schmeichel i 2016 vandt Premier League med Leicester.