Video : Tipsbladet
Generelle

Mourinho udpeger Englands stærkeste startellever: United-stjerner på bænken

Inden søndagens opgør mod Kroatien har José Mourinho givet sit bud på, hvordan han ville stille op, hvis han var Gareth Southgate.

Marcus Rashford og Luke Shaw skal umiddelbart være glade for, at det er Gareth Southgate og ikke José Mourinho, der er landstræner for England. 

Den tidligere Manchester United-boss, der under EM arbejder som ekspert for talkSPORT, har således hverken fundet plads til Rashford eller Shaw i sit bud på Englands stærkeste opstilling til søndagens brag mod Kroatien på Wembley.

Henderson i målet
Til gengæld mener Mourinho, at Manchester United-målmanden Dean Henderson bør starte inde i stedet for Jordan Pickford. I bagkæden har Mourinho valgt at pege på Kyle Walker, John Stones, Tyrone Mings (i stedet for den skadede Harry Maguire) og Ben Chilwell.

- På venstrebacken ville jeg gå med Ben Chilwell. Det ville jeg ikke skulle tænke to gange over. Han er intelligent, han dækker rummet og diagonalboldene rigtigt godt. Han er farlig i angrebet, god i luften og god på dødbolde. Shaw har haft en god sæson, og har tydeligvis udviklet sig, i forhold til mentalitet og professionalisme. Men Chilwell har noget ekstra, især med bolden og den måde, han tænker. Han er meget rolig under pres. Jeg kan godt lide Chilwell, lyder det således, ifølge talkSPORT, fra Mourinho.

Sancho og Rashford bænket
På de to defensive midtbanepladser har José Mourinho valgt at pege på West Ham-spilleren Declan Rice og Leeds-spilleren Kalvin Phillips. Til de fire forreste pladser har Mourinho valgt at pege på Phil Foden, Mason Mount, Jack Grealish og Harry Kane. Dermed har Mourinho altså ikke fundet plads til stjerner som Marcus Rashford, Raheem Sterling og Jadon Sancho.

- Harry Kane er urørlig og Jack Grealish er urørlig. Og den bedste position for Grealish er på venstrekanten. I mine øjne kan Marcus Rashford kun spille dér. Han er helt væk, når han spiller på højrekanten. Han er rigtig god, når han har plads til at angribe på venstrekanten. Men i mine øjne er Grealish forrygende, med sin personlighed og det, han skaber. Han minder mig om Luis Figo. Jeg kan rigtigt godt lide ham, lyder det således fra José Mourinho.

Du kan læse optakten til kampen mellem England og Kroatien HER

(Billede: talkSPORT/buildlineup.com).