Video : Tipsbladet
Generelle

Se klippet: Bonucci førte emotionel stjerne væk efter voldsomme Eriksen-billeder

De italienske EM-spillere befandt sig på træningsbanen i Firenze, da de så Christian Eriksen falde om i Danmarks kamp mod Finland. Og særligt Nicolo Barella og Gianluigi Donnarumma havde svært ved at fordøje de voldsomme billeder.

Den italienske tv-kanal RAI 1 har produceret en dokumentarserie om det italienske landshold, der endte som europamestre, og i en af episoderne kan man se Inter-stjernen Nicolo Barella blive ført væk fra træningsbanen af Leonardo Bonucci.

Dokumentarserien Sogno Azzuro viser således optagelser af de italienske spillere, der på en mobiltelefon følger med i EM-kampen mellem Danmark og Finland, hvor Christian Eriksen blev ramt af et hjertestop. 

Rystet Donnarumma
Det var Domenico Berardi, der indledningsvist sad og så kampen på en bænk ved siden af træningsbanen. Sassuolo-angriberen informerede herefter sine holdkammerater om Eriksens kollaps, hvorefter spillere og stab stimlede sammen og fulgte den forfærdelige situation i København. Et af stabsmedlemmerne spurgte først, om at Christian Eriksen var blevet ramt af bolden, hvilket altså ikke var tilfældet. 

- Jeg har gåsehud, lød det, ifølge Football Italia, fra Domenico Berardi. 

Også Gianluigi Donnarumma, der senere blev kåret til EM-slutrundens bedste spiller, var påvirket af situationen. Den italienske målmand tog således hænderne for sine øjne, fordi han ikke kunne holde ud at se tv-billederne.

- Det var forfærdeligt. Jeg var i chok. Vi så det ske live, da vi netop havde forladt omklædningsrummet for at modtage noget behandling, og derfor så vi kampen. Jeg kunne ikke engang se det. De andre så det, men jeg var så rystet, at jeg ikke kunne se det. Jeg følte mig tom indeni, lød det således fra Donnarumma.

Bonucci førte Barella ud af træningsbane
Nicolo Barella og Alessandro Bastoni var de to eneste Inter-spillere i den italienske EM-trup, og i Sogna Azzuro-dokumentarserien kan man se, at førstnævnte var tydeligt påvirket, da han blev informeret om, hvad der var sket med Christian Eriksen. 

Juventus-profilen Leonardo Bonucci lagde således en arm om skulderen på Barella og førte den følesesladede unge midtbanespiller ud af træningsbanen.