Video : Tipsbladet
Generelle

Én stor familie: FIFA-præsident flytter til Qatar

FIFA's præsident Gianni Infantino er så glad for Qatar, at han nu har valgt at flytte til landet og sende sine døtre i skole i landet.

Mens flere og flere fortsat kritiserer den kommende VM-slutrunde, der spilles i Qatar i november og december, er der i hvert fald én, der lader til at være godt tilfreds.

Selv om medier har dokumenteret, at mange migrantarbejdere er døde - The Guardian skrev for et år siden mindst 6.500 - i forbindelse med at bygge stadions til FIFA's VM-projekt i Qatar, vil præsidenten i FIFA, Gianni Infantino, gerne associeres med landet.

Som om det ikke var nok, at mange er døde i forbindelse med at bygge stadions, er det også - blandt andet i Tipsbladet - dokumenteret, hvordan gæstearbejdere lever og arbejder under slavelignende forhold, ligesom mange har fortalt hårrejsende historier om, hvordan de ikke er blevet betalt og har været nødt til at flygte.

Men en, der formentlig ikke flygter, er FIFA-præsident Gianni Infantino.

Faktisk er han så glad for landet, at han nu er flyttet til Qatar og bor der med sin familie. Det skriver det store schweiziske medie Blick.

Her fremgår det, at han har lejet et hus i Doha og sendt sine døtre i skole i landet.

Mediet skriver, at FIFA-bossen siden oktober har boet i hovedstaden i Qatar, og selv om FIFA tidligere har afvist, at Gianni Infantino havde i sinde at flytte til Qatar, har Blick billeder som bevis for, at han er flyttet til landet med sin familie.

Det har nu fået fodboldforbundet til at erkende, at Infantino har bosat sig i Qatar, selv om FIFA forsikrer om, at Infantino arbejder ud fra Zürich. Han er dog sjældent på kontoret i Schweiz, har Blick tidligere dokumenteret.

Så ikke nok med at FIFA har placeret en slutrunde i et land, der ikke går op i menneskerettigheder. Nu har FIFA's præsident også bosat sig i landet, hvor eksempelvis homoseksualitet i værste tilfælde kan straffes med dødsstraf.

Båndet mellem Qatar og Gianni Infantino har - i lyset af den seneste historie - aldrig været stærkere.