Video : Tipsbladet
Skandinavien

- Cifuentes er et lidt spændende valg

AaB mister Martí Cifuentes til Hammarby den 1. marts.

AaB er i øjeblikket på træningslejr på Malta, men det er uden cheftræner Martí Cifuentes.

Den spanske træner har nemlig lavet en aftale med svenske Hammarby, der henter Cifuentes pr. 1. marts, hvorfor assistenttrænerne Rasmus Würtz og Oscar Hiljemark tager sig af AaB-truppen under de sydlige himmelstrøg.

I Hammarby skal Cifuentes erstatte Milos Milojevic, og den svenske TV4-journalist Patrick Ekwall mener, Allsvenkan-klubben har lavet en god handel.

- Cifuentes har været et navn, andre end Hammarby har vist interesse for, og jeg er slet ikke overrasket over, at de kigger mod udlandet for at finde den, de leder efter. Der var selvfølgelig en tanke med ansættelsen af Milojevic, for han havde den profil, Hammarby har ledt efter siden afsked med Bilborn, siger han til FotbollDirekt.

- Nu skete der det med Miljojevic, man ikke kunne spå om, og derfor er min fornemmelse, at Martí Cifuentes er en fortsættelse af den idé, klubben har om, hvordan en træner skal være. Lidt moderne plejer man at sige, at man har kunnet sætte et kryds ved alle bokse.

- Det er et interessant og lidt spændende valg, for Cifuentes har endnu ikke haft resultater, der har været bemærkelsesværdige, men han har fået fantastiske anbefalinger.

Som aftalen er mellem AaB og Hammarby lige nu, skifter Cifuentes først den 1. marts. Til den tid er der cirka en måned til sæsonpremieren i Allsvenskan, og det er ikke helt optimalt, mener Ekwall.

- Det er umuligt at komme uden om, at det ikke er nogen optimal løsning for nogen af parterne - hverken Hammarby, Cifuentes eller AaB. Men det siger noget om, at skulle de have det, de ville, var det sandsynligvis den eneste løsning.

- Det betyder, at den nye træner får en måned med holdet, før der er Allsvenskan-premiere, hvilket ikke er meget, når man skal bygge noget nyt op. Til gengæld havde Milojevic ikke meget mere tid, da han kom til Bajen (Hammarbys øgenavn, red.) i løbet af sommeren.

Martí Cifuentes har lavet en treårig aftale med Hammarby.