Video : Tipsbladet
Superliga

Fordel for Brøndby? Det er ikke sikkert

Brøndby-træneren er ikke sikker på, at de færre kampe i foråret nødvendigvis er en fordel.

“Lige nu er det rigeligt bare at tale om top seks.”

Det var ordene fra Niels Frederiksen tilbage i oktober om Brøndby IF’s målsætning, efter at de havde spillet halvdelen af Superliga-grundspillet. Dengang lå de nummer otte med blot 12 point efter 11 spillerunde og havde netop spillet uafgjort på udebane mod Randers FC.

Nu er situationen markant anderledes. 

Brøndby vandt efterårets sidste seks kampe i Superligaen og er nu kravlet helt op på tredjepladsen med ni point ned til AGF, der er lige uden for top seks. Med andre ord kan de blå-gule vide sig mere eller mindre sikre på en plads i Mesterskabsspillet. 

- Det bør vi jo kunne, medmindre der sker noget helt uventet i foråret. Det er altid sådan, at man ikke skal tage noget for givet i den her verden. Og mange af de kampe, vi har spillet, har været tætte, og der skal ikke meget til at tippe balancen. Vi skal ud og have flere point, men det ser rigtig fint ud, siger Niels Frederiksen og fortsætter:

- Vi er heller ikke nødvendigvis tilfredse med bare at krybe med i top seks. Vi vil også gerne have et godt udgangspunkt som i sidste sæson, og det kræver jo, at vi kommer ind med en del point, og det er det, vi går efter.

Brøndby IF har endda også blot tre point op til FC København på andenpladsen og fem til FC Midtjylland på førstepladsen, så de blå-gule kan også tillade sig at kigge opad i tabellen. 

De to klubber skal desuden spille europæisk i foråret, mens FCM også skal spille pokalfodbold. Dermed har Brøndby færre kampe på programmet, hvilket umiddelbart kunne ligne en fordel. Det er Niels Frederiksen dog ikke nødvendigvis enig i.

- Det er ikke sikkert, at det er en fordel med færre kampe i foråret. Faktisk var vi bedst i efteråret i perioderne med allerflest kampe, siger cheftræneren og tilføjer om topstriden:

- Men vi har jo med vores efterår, hvis vi ser bort fra de første fire-fem kampe, bragt os i en situationen, hvor vi spiller med helt fremme, og det har vi tænkt os at prøve at blive ved med at gøre. Vi har respekt for vores konkurrenter - de er også rigtig dygtige - men vi har vist, at vi kan spille med, hvor det er sjovt.

- Der er ingen ændring i, at vi har sagt, at vores målsætning er top tre, og lige nu ser det fint ud. Sidste sæson overraskede vi så positivt og endte i toppen, og det vil vi da gerne gøre igen, hvis vi kan.

Brøndby IF indleder foråret på udebane mod FC Nordsjælland den 20. februar.