Video : Tipsbladet
Premier League

Specialist hjælper både Phil Foden og HB Køge-back

Han har en flot portefølje af fodboldspillere, som han hver dag forsøger at hjælpe med at maksimere deres evner.

Der er ingen tvivl om, at Phil Foden er ved at udvikle sig til en af verdens bedste fodboldspillere i en alder af blot 21 år, men han har også fået kyndig vejledning af en mand ved navn Tony Clarke, skriver Goal.

Clarke med tilnavnet 'Madness' er en løbespecialist, der arbejder på den berømte løbeklub Harriers i Liverpool. Her han blandt andet hjulpet den succesfulde tikæmper Katarina Johnson-Thompson og den tidligere OL-bronzevinder Anyika Onuora.

Men han er også blevet et populært navn i fodboldverdenen efter en samtale med en af Phil Fodens repræsentanter, som han i 2019 talte med om nogen af englænderens fodboldfærdigheder.

Det afløste senere en samtale med den engelske landsholdsspiller, som tilknyttede løbespecialisten. Han finjusterede Fodens løbeteknik, så han istedet for at løbe på hælene brugte sine tåspidser til at sætte af med.

Det har i hvert fald virket, for Foden besidder en stor acceleration på både korte og lange distancer. Arbejdet med City-spilleren har tilmed fået flere fodboldspillere til at kontakte Tony Clarke.

Lige nu hjælper han blandt andre også den tidligere Liverpool-back Jon Flanagan, der er på kontrakt i HB Køge, James Carragher, som er Jamie Carraghers søn, og så har han en lang relation med Conor Coady.