Video : Tipsbladet
Superliga

FCK med vild nyhed: Vil sælge Parken og Lalandia

Selskabet bag FC København vil se på muligheden for at frasælge Parken samt Lalandia. Det for at få flere penge ind. Man vil i så fald blive lejer i stedet for ejer.

Parken Sport & Entertainment er gået i gang med at undersøge muligheden for at sælge Parken, Lalandia og andre ejendomme.

Det skriver selskabet i en selskabsmeddelelse.

Årsagen er, at det giver muligheden for at styrke kapitalgrundlaget i selskabet, fremgår det.

- Bestyrelsen i Parken Sport & Entertainment A/S har dags dato besluttet at afsøge mulighederne for et helt eller delvist frasalg af koncernens ejendomsportefølje bestående af Parken stadion, de fire kontortårne ved PARKEN og de to Aquadomes med tilhørende centerfaciliteter beliggende i Rødby og Billund.

- Driftsaktiviteterne bestående af Parken stadion, F.C. København samt Lalandia i Rødby og Billund vil ikke blive berørt af et eventuelt frasalg af dele af ejendomsporteføljen, men fortsat forblive i Parken Sport & Entertainment A/S koncernen, skriver selskabet.

Grundlæggende betyder det, at man i stedet for at være ejer, skal være lejer. Det er altså ikke et udtryk for, at man giver op, men derimod at man ser en bedre forretning i at sælge ejendommene fra og i stedet leje sig ind.

Og der er ingen garanti for, at undersøgelsen af mulige salg fører til mere end en undersøgelse. 

- Der er ikke sikkerhed for, at et helt eller delvist frasalg af ejendomsporteføljen vil blive gennemført. Yderligere selskabsmeddelelse om salgsprocessen vil blive udsendt, når omstændighederne måtte kræve det, skriver selskabet i meddelelsen.

- I forbindelse med den igangværende udskilning af selskaberne, som vi løbende har meldt ud, står vi nu i en situation, hvor det giver rigtigt god mening at afsøge et helt eller delvist frasalg af vores ejendomme i Parken og Lalandia, som alle er meget attraktive for investorer eller partnere. Ender processen med et salg, vil det resultere i en betydelig styrkelse af vores kapitalgrundlag og skabe nye muligheder i forhold til udviklingen af vores aktiviteter i F.C. København og Lalandia, siger bestyrelsesformand Allan L. Agerholm i en pressemeddelelse, der efterfølgende er udsendt af FC København.

Han siger også:

- Det er afgørende for os, at vi finder de rigtige investorer eller partnere, så vi samlet set skaber de rette forudsætninger for fremover at udvikle både F.C. København og Lalandia. Vi ser fortsat stort vækstpotentiale i både Lalandia og FCK, og det kan vi skabe bedre mulighed for at forløse ved et helt eller delvist salg af ejendomsporteføljen.