Video : Tipsbladet
Premier League

Medie: Sådan bliver Eriksens lægetjek i Brentford

Christian Eriksen og Brentford er angiveligt nået til enighed om midtbanespillerens kontrakt, og derfor afhænger aftalen nu blot af, at den 29-årige dansker klarer sig igennem det udvidede lægetjek, han nu skal igennem.

Christian Eriksens aftale med Brentford ser ud til at være meget på, men danskeren skal først igennem et udførligt helbredstjek.

The Athletic har mandag skrevet, at Brentford og Eriksen er blevet enige om danskerens kontrakt, mens Sky Sports skriver, at parterne er tæt på at blive enige om en aftale på et halvt år.

- Det lægetjek, som Eriksen skal igennem, vil blive mere kompliceret end det tjek, et nyindkøb normalt skal igennem, idet han blev ramt af et hjertestop for blot syv måneder siden, mens han spillede for Danmark under EM, og derfor har fået indopereret en ICD-enhed i sit hjerte, skriver Sky Sports. 

- Fodboldforbundet kommer ikke til at foretage deres egen kardiologiske undersøgelse, men vil i stedet kigge den købende klubs kardiologiske undersøgelse igennem, før der bliver givet grønt lys. Fodboldforbundet vil forvente, at den kardiolog, som klubben tildeler opgaven, vil være et medlem af deres Cardiac Consensus Panel, der ledes af dr. Sanjay Sharma, Eriksens tidligere læge i Tottenham. Brentford har ikke travlt med at hente ham inden transferdeadlinen den 31. august, idet spilleren aktuelt ikke er kontrakt i en anden klub.

Også The Telegraph skriver, at Christian Eriksen skal igennem 'et dybdegående helbredstjek', inden danskeren underskriver sin halvårlige aftale med Brentford. Avisen understreger det, der også siger sig selv, nemlig at Eriksens comeback til Premier League afhænger af, at den tidligere Inter-stjerne klarer sig tilfredsstillende igennem de undersøgelser, han nu skal igennem.

Ifølge The Telegraph har en talsmand fra det engelske fodboldforbund udtalt, at en person med tidligere hjerteproblemer skal undersøges af en sportskardiolog, i konsulation med klubbens læge, før der kan gives spilletilladelse. Sportskardiologen vil vurdere risikoen ved at lade spilleren spille fodbold, og derefter tage en beslutning.