Video : Tipsbladet
Superliga

Følger stadig AaB: Åben for at vende retur til DK

Den tidligere AaB-angriber Tom van Weert følger stadig den nordjyske Superliga-klub, og han han sagtens forestille sig at vende tilbage til Danmark engang i fremtiden.

Tom van Weert tørnede ud for AaB i tre sæsoner, og det blev til 31 scoringer i 91 kampe i den bolsejstribede trøje, før han rykkede til græske Volos FC forud for denne sæson. 

I Grækenland har Tom van Weert haft kæmpe succes, og efter 18 kampe er han noteret for 11 kasser, hvilket rækker til en samlet andenplads på ligaens topscorerliste. 

Fra sit hjem i Grækenland følger Tom van Weert stadig sin gamle klub meget tæt, og han ser tilbage på en tid i Aalborg, der var nogenlunde på banen og rigtig god uden for grønsværen.

- Det var meget op og ned i AaB. Der var gode øjeblikke, og der var mindre gode. En stor del af mit ophold var præget af corona, og det satte naturligvis sine spor. Det var en trist periode på mange måder, men sådan er det. Jeg mødte utroligt mange dejlige mennesker i AaB, og det er det, der fylder mest. Jeg lærte klubben og byen at kende, og jeg lærte at tale dansk. Det tager jeg med mig med stor glæde, siger Tom van Weert til Tipsbladet og fortsætter:

- Da jeg kom til AaB, var klubben kendt for dens stabilitet. Der var kontinuitet blandt trænere og sportsdirektører, men vi havde fire forskellige trænere de tre år, jeg var der, og Inge André Olsen tog over efter Allan Gaarde som sportsdirektør. Der skete ret mange ting.

Hollænderen tror også, at der kommer til at ske mange ting i løbet af 2022 i AaB. Klubben har allerede præsenteret en ny cheftræner i form af Lars Friis, der tiltræder i Aalborg til sommer. 

Også på spillerfronten forudser Tom van Weert en række ændringer. Der er særligt ét navn, han spår en mulig exit i AaB efter denne sæson. 

- Jeg tror, der vil ske en del ændringer i AaB til sommer. Jakob Rinne, som er én af Superligaens bedste målmænd, kan være på vej væk, og det vil være et stort tab for AaB. De skal formentlig finde nogle nye spillere, men AaB er en attraktiv klub for mange, så det skal nok lykkes. Jeg tror, at klubben nok skal forblive i top seks i Danmark de kommende år, siger Tom van Weert.

Hollænderen har ingen aktuelle transferplaner, men han udelukker bestemt ikke at vende tilbage til AaB på et tidspunkt. Også andre klubber i Danmark er inde i billedet, og det er der en særlig grund til - Tom van Weert er nemlig gift med en dansker.

- Jeg har en forbindelse til Danmark via min kone, så når jeg på et tidspunkt forlader Grækenland, vil jeg helt sikkert være interesseret i at finde en klub i Danmark. Men jeg fylder snart 32, og der er mange spørgsmål? Hvor længe fortsætter jeg med at spille? Det er svært at sige, men jeg er bestemt åben for at vende tilbage til Danmark én dag, siger han.

Afviste Randers FC
Da Tom van Weert havde et halvt år tilbage af sin kontrakt med AaB, gik der rygter om, at Randers FC ville have ham, og han bekræfter, at der var interesse fra Kronjylland for præcis et år siden.

Det var dog ikke et klubskifte, der fristede ham.

- Det var faktisk ikke så tæt på, for jeg var ikke interesseret. Jeg havde kun seks måneder tilbage af min kontrakt på det tidspunkt, og jeg foretrak at blive i AaB og tage skridtet til en ny liga om sommeren, siger Tom van Weert og tilføjer:

- Randers er gode, og det ville bestemt have været en god klub for mig, men Danmark og Holland er ens på mange måder, og jeg ville gerne opleve noget nyt. Derfor lukkede jeg ned for interessen fra Randers. 

Tom van Weert kom til AaB fra FC Groningen i sommeren 2018 som afløser for Jannik Pohl.