Video : Tipsbladet
Superliga

Derfor vinder FCK over FCM: Tre gode grunde

Få her et bud på, hvad der kan sende FC København mod sejr i søndagens storkamp mod FC Midtjylland i Herning.

FC København har gjort rent bord i Superligaens tre første forårsrunder med sejre uden at lukke mål ind. Læg dertil en vild kamp i Eindhoven torsdag aften, hvor det blev til 4-4 i det første Europa-møde med storklubben PSV.

Det betyder, at FC København i klubbens fire første kampe har hamret i alt 11 mål i kassen og sat streg under, at offensiven er klar til guldkampen.

Søndag gælder det så en af de helt store mesterskabskampe på udebane mod FC Midtjylland, der i de seneste år i den grad har haft krammet på københavnerne med ni sejre i træk.

Men hvorfor skulle FC København ikke kunne fortsætte den stærke start på forårssæsonen og banke midtjyderne tilbage med i alt seks point?

Troels Bager Thøgersen har tre grund klar til, hvorfor FC København kan vinde i Herning søndag.

- I efteråret havde man svært ved at vinde kampene og svært ved at løsne op for specielt de dygtigere modstandere. De vandt fire af de seneste 10 Superliga-kampe i efteråret. Nu er FCK kommet fra land med tre Superliga-sejre, og selv om spillet fortsat kan hakke og spillerne ikke helt kender hinanden nu - så er der så meget offensiv firepower, at det her FCK-hold kan vinde mod FC Midtjylland. Det kan komme alle steder fra

- Og så bliver FC Midtjyllands gode statistik mod FCK nævnt igen og igen, hvilket jeg godt forstå. Men isoleret set er der mange FCK-spillerne, der ikke har den bagage med 5-6 år, hvor man har haft det svært mod FC Midtjylland. Flere spillere er forholdsvis nye, så det betyder mindre.

Selv om FC Københavns defensiv torsdag aften lukkede fire mål ind mod PSV og i flere situationer ikke virkede helt skarpe, så fremhæver Troels Bager Thøgersen alligevel FCK-forsvaret som et våben til storkampen søndag.

- FC København defensiven kan for mig at se frustrere et FC Midtjylland-hold, der har spillet ustabilt. FCK-defensiven bliver testet søndag, men jeg kan se tegningen til, at FCK-defensiven kan tæmme FCM-offensiven, siger han.

Se hele videoen med Troels Bager Thøgersen øverst - men læs også optakten til FCM - FCK her og får et bud på resultatet.