Video : Tipsbladet
Landshold

Udskældt Nadia Nadim beholder ambassadør-rolle

Mens Dansk Flygtningehjælp har stoppet samarbejdet med VM-ambassadør Nadia Nadim, holder Unesco fast i hende.

Det har skabt røre i Fodbolddanmark, at en af kvindelandsholdets største profiler, Nadia Nadim, har takket ja til at være ambassadør for den stærkt kritiserede VM-slutrunde i Qatar.

Det fik mandag Dansk Flygtningehjælp til at droppe hende som ambassadør. Men andre organisationer ser mildere på hendes samarbejde med VM-arrangøren Qatar.

FN's organisation for uddannelse, kultur, kommunikation og videnskab, oftest bare kaldet Unesco, har valgt at holde fast i den lægeuddannede danske spiller som ambassadør.

Det meddeler organisationen i en mail til Ekstra Bladet.

- Nadia Nadim er Unescos ambassadør for pigers og kvinders uddannelse, og vi ser frem til at fortsætte samarbejdet med hende om flere sager - inklusive som fortaler for uddannelse til piger, hvilket er et presserende problem i disse dage og en prioritet for organisationen, skriver Unesco.

Tidligere i april skrev formanden for den danske Unesco-nationalkommission, Elsebeth Gerner, ellers i en besked til Ekstra Bladet, at hun opfordrede Nadim til at trække sig fra samarbejdet med Unesco.

Men beslutningstagerne i Unesco ønsker altså at holde fast i Nadim som ambassadør.

Qatar får fra mange sider kritik for sit syn på menneskerettigheder samt forholdene for de mange migrantarbejdere, der arbejder med at bygge stadionerne til VM-slutrunden til november.

Blandt andet har kvinder ikke samme rettigheder eller adgang til uddannelse i landet, som mænd har.

/ritzau/