Video : Tipsbladet
Superliga

Rundens Hold i Superligaen - 25. runde

Tipsbladet.dk er klar med Rundens Hold i Superligaen - med flere debutanter.

Silkeborg IF blev det første hold til at slå FC København. FC Midtjylland kom tilbage på sporet efter nederlaget i Parken. AaB tog en vigtig sejr over Brøndby IF i kampen om bronzemedaljerne. Og Viborg FF øgede forspringet fra syvendepladsen ned til ottendepladsen med en sejr i Aarhus.

Det var endnu en spændende runde af Superligaen, og vi har set nærmere på et par af de bedste præstationer i runden.   

Her følger Rundens Hold i Superligaen for 25. spillerunde - sat op i en 4-4-2-opstilling:

Målmand: Andreas Hansen, FC Nordsjælland (1)
Der var flere gode målmandspræstationer i denne spillerunde, og både David Ousted og Jesper Hansen gjorde det fint for deres respektive klubber. Men Andreas Hansen strålede ganske enkelt i FC Nordsjællands vigtige sejr, hvor han diskede op med nogle fantastiske redninger, og han tager pladsen her velfortjent. 

Højre back: Rasmus Carstensen, Silkeborg IF (6)
Silkeborg IF blev det første hold til at slå FC København i år, og Rasmus Carstensen havde en stor aktie i sejren. I denne uge leverede han ingen oplæg, men han angreb og angreb, hvor han havde et godt samarbejde med Sebastian Jørgensen. Og han gjorde det også godt i den anden ende.

Central forsvarer: Henrik Dalsgaard, FC Midtjylland (6)
Med anførerbindet på armen indtog Henrik Dalsgaard en hovedrolle i FC Midtjyllands sejr med en assist og en scoring. Han var heldig, at der ikke blev dømt straffespark på Stephen Odey, men ellers en stærk præstation af den 32-årige forsvarsspiller.

Central forsvarer: Rasmus Thelander, AaB (4)
AaB skulle forsvare sig i store dele af kampen i Brøndby, og det så Rasmus Thelander ud til at nyde i fulde drag. Han clearede den ene bold efter den anden og var en sand mur i den nordjyske defensiv. Virkelig flot præstation.

Venstre back: Martin Frese, FC Nordsjælland (2)
Det var ikke en runde med de stærkeste præstationer på venstre back, men Martin Frese får pladsen efter endnu en fin præstation. FC Nordsjælland-backen har spillet en god sæson og diskede op med en assist i sejren over SønderjyskE fredag aften. 

Højre midt: Sebastian Jørgensen, Silkeborg IF (8)
Endnu engang leverede Silkeborg IF’s offensive trio med mål og assister. Sebastian Jørgensen var chanceskabende og stod for det ene oplæg i en sejr over FC København, og han var - som også tidligere nævnt - en del af en meget velspillende højreside i torsdagens kamp. Derfor har de også begge fået en plads på Rundens Hold.

Central midtbane: Evander Ferreira, FC Midtjylland (4)
Både Evander og Charles leverede stærke præstationer på den midtjyske midtbane, og de er begge i spil til denne plads. Den går til førstnævnte. Evander leverede en assist på høj, høj klasse til Anders Dreyer, og han havde også flere gode afleveringer og kæmpede stærkt på midten.

Central midtbane: Jakob Bonde, Viborg FF (1)
Viborg FF vandt i den grad slaget om midtbanen mod AGF, og her faldt Jakob Bonde i øjnene. Den tidligere futsal-landsholdsspiller spillede en stor kamp, hvor han både skabte og kom til chancer, omend han ikke kom på måltavlen eller noterede sig for et oplæg. Også Anders Klynge fra Silkeborg IF presser på til en plads på rundens hold, men må i denne omgang sidde over. 

Venstre midtbane: Nicolai Vallys, Silkeborg IF (9)
Tre SIF’ere på Rundens Hold? Ja, sådan er det, når man spiller så godt og slår et ellers formstærkt FC København-hold, der havde vundet syv kampe i træk og ikke havde indkasseret. Nicolai Vallys blev den første til at score på Kamil Grabara i Superligaen i 2022, og venstrekanten leverede stærk kamp.

Angriber: Sander Svendsen, OB (1)
Prisen for rundens bedste indhop går utvivlsomt til Sander Svendsen. Han blev skiftet ind i pausen, scorede fire minutter senere og blev så også matchvinder med et mål i det 90. minut. Det sikrer også nordmanden en plads på Rundens Hold. Det er vildt at tænke på, at han i en periode slet ikke kunne bruges af fynboerne.

Angriber: Jay-Roy Grot, Viborg FF (1)
Det var en stærk præstation fra hollandske Jay-Roy Grot i en vigtig sejr for Viborg FF i Aarhus. Prikken over i’et var, at han blev matchvinder med et fint mål, hvor han holdt liv i en chance og fint fik dirigeret bolden i kassen.

I parentes bemærket er antallet af gange, som spilleren er blevet udvalgt til Rundens Hold i denne sæson.