Video : Tipsbladet
Superliga

Brøndby IF jagter storinvestor: Her er status

Brøndby IF skal have en stærk investor ind, hvis klubben skal spille med i toppen af dansk fodbold. Sådan lyder det fra bestyrelsesformand Jan Bech Andersen.

Jan Bech Andersen er sheriffen i Brøndby IF, hvor han både er ejer og bestyrelsesformand. Den 53-årige rigmand kan selv udstikke retningen i sin yndlingsklub, for sådan er det, når man har så høj en ejerandel, som Jan Bech Andersen har i Brøndby.

I fremtiden skal der dog en anden konstellation til. Det udtrykker Brøndby-formanden meget klart i et interview med Tipsbladet.

Det er velkendt, at Brøndby IF i noget tid har været på jagt efter en storinvestor, og der har været mange rygter - blandt andre om Red Bull, men de blev skudt ned med det samme. Processen med at finde en ny storinvestor går den rigtige vej.

- Der er løbende dialoger med et par kandidater. Der er en del, der synes, at vi har gang i noget spændende i Brøndby, men det hele skal passe sammen, og de skal købe ind på strategien. De skal også have respekt for klubbens DNA og for fansenes betydning. Men der er heldigvis nogle seriøse kandidater, som har interesse i det. Det ser meget spændende ud, så meget vil jeg sige, fortæller Jan Bech Andersen til Tipsbladet.

En del danske klubber er havnet i en dyb krise, efter at de har fået udenlandske ejere. Har det gjort dig mere kræsen?

- Ja, det er klart. Det handler om, at der bliver forventningsafstemt, således at alle, der kommer inden for de fire vægge, har det samme mål. Det er jeg opmærksom på, og det er en hel central del af alle de samtaler, jeg har.

Hvad ser du gerne en ny investor bringe til Brøndby?

- Det kan være alt fra kommerciel viden til kapitaltilførsel, knowhow på scouting og fodboldviden og adgang til andre markeder, end vi har i dag. Det handler om, at den investor, der en dag kommer ind, skal gøre Brøndby til en bedre klub på både lang og kort sigt. Det er min mission, og det er mit ansvar.

Ønsker du en rolle fremadrettet, hvis der kommer en ny investor?

- Ja, det vil jeg mene. Det ligger ret implicit i det. Jeg skal ikke udnævne mig selv til Messias eller noget, men man skal passe på med at skille tingene ad over natten. Så er det også, at de problemer, vi har set i andre danske klubber, kan opstå.

Hvordan skal Brøndby de kommende år holde trit med FC København og FC Midtjylland?

- En mulighed er netop, at vi får en investor ind. Og så skal vi satse på, at vi kan sælge spillere for 50-100 millioner kroner samtidig med, at vi er i Europa. Men det vil være naivt at tro, at vi bare kan indhente det forspring, de to klubber har, for der er en helt anden kvalitet og trupsammensætning. Der kan vi bare ikke være med over en hel sæson. 

Så en ny investor er faktisk meget afgørende?

- Ja, det vil jeg sige. Det er absolut en væsentlig del af fremtiden, slutter Brøndby-formanden.

Jan Bech Andersen købte sig ind i Brøndby IF i 2014, da klubben var på randen af konkurs. Nu er økonomien sund i vestegnsklubben, men resultaterne på banen har ikke fulgt med i denne sæson, og Brøndby har tabt de seneste syv kampe. 

Tipsbladet bragte tidligere på ugen dette opsigtsvækkende interview med Jan Bech Andersen, hvor han erkender, at Brøndby har brugt pengene får dårligt det seneste års tid.