Video : Tipsbladet
Superliga

Optakt: Viborg FF - Vejle Boldklub

Der venter et interessant opgør på Energi Viborg Arena mandag aften mellem de to oprykkere Viborg FF og Vejle Boldklub.

Kampfakta:
Kampstart: Mandag klokken 19.00
Spillested: Energi Viborg Arena, Viborg
Dommer: Jakob Kehlet
På TV: TV3 Sport
Hashtag: #vffvb #sldk

Holdnyt:
Viborg FF
De grønblusede lignede længe en sikker vinder af nedrykningsspillet, men de seneste spillerunder har Jacob Friis' mandskab haft svært ved at få melodien til at spille.

To point i holdets sidste tre kampe har bragt spændingen tilbage om syvendepladsen. Et stærkt kørende OB-mandskab er aktuelt et point efter oprykkerne.

I mandagens opgør mod Vejle Boldklub har Jacob Friis en næsten samlet spillertrup til rådighed. Jan Zamburek var syg senest, men er klar igen. Tobias Bech er til gengæld ude af truppen med en skade, ligesom også Marokhy Ndiane er. 

Vejle Boldklub
Ivan Prelecs mandskab blev kørt ud på en vis legemsdel og albuer i seneste spillerunde mod SønderjyskE. Onsdag blev det til et farvel i pokalturneringen, og skal de fortsat klamre sig til et spinkelt håb om ikke også at sige farvel til Superligaen, så skal de besejre Viborg FF.

Til den opgave kan Vejle Boldklub glæde sig over, at Miiko Albornoz er tilbage fra endt karantæne, hvorfor han med al sandsynlighed starter på venstrekanten, som han gjorde det i midtugen mod FCM.

Vejle Boldklub har ingen spillere i karantæne.

Karantæner:
Viborg FF: Ingen

Vejle Boldklub: Ingen

Bud på startopstillinger:
Viborg FF (4-3-3): Lund Pedersen - Anyembe, Burgy, Lauritsen, Sørensen - Bonde, Grønning, Lonwijk - Zamburek, Grot, Bakiz

Vejle Boldklub (3-4-2-1): Brunst - Kolinger, Albentosa, Opoku - Mølgaard, Hetemi, Ofori, Albornoz - Mucolli, Sousa - Djordjevic

Profilen:
Det er umuligt at komme uden om Christian Sørensen, der har imponeret stort for Viborg FF i indeværende sæson. Han har en af ligaens bedste indlægsfødder, og så er han konstant ophavsmand bag chancer. Det er i hvert fald ikke hans skyld, at han kun - i anførelsestegn - står noteret for otte assists.

Vidste du, at...:
Der er gode chancer for, at Jakob Kehlet skal have et kort op af lommen til mandagens opgør. Viborg FF og Vejle Boldklub er nemlig de to klubber med flest karantænepoint i denne sæson. Viborg FF har noteret sig for 68 kort - 65 gule, 3 røde, 11 karantænedage, og de er topscorer med 413 karantænepoint. Vejle Boldklub er ligeledes blevet tildelt 68 kort - 66 gule, 2 røde og 13 karantænedage, hvilket svarer til næstflest karantænepoint med 398 point.

Dom:
Vejle Boldklub er endnu engang pisket til sejr, hvis de vil holde liv i håbet om at blive i Superligaen. Viborg FF må ikke tabe point, hvis de selv vil afgøre kampen om syvendepladsen, hvis OB vel at mærke vinder over FC Nordsjælland. Der er masser på spil, og derfor kan det meget vel blive afgjort ved små marginaler. Buddet bliver alligevel uafgjort. 1-1 ender kampen, men det kan snildt tippe til en snæver sejr den ene eller anden vej.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel: