Video : Tipsbladet
1. division

SL-spiller tvunget i tavshed: Det er helt uhørt!

Sidste sommer valgte Jakob Ankersen at bryde med Esbjerg fB, men betingelsen for et skifte var en mundkurv.

Efter et år som Esbjerg fB-spiller for Jakob Ankersen blev tyske Peter Hyballa ansat som cheftræner. Det ændrede alting for kantspilleren, der blev smidt ned på U19-holdet sammen med mange af klubbens øvrige spillere.

Han så ingen anden udvej end at skifte klub for at slippe væk fra moradset under Hyballa. I sommer lykkedes det ham at komme til Randers FC, men det kunne kun lade sig gøre gennem tavshedspligt.

- Jeg har skrevet under på en klausul, som gør, at jeg skal være loyal overfor klubben. Det var betingelsen for at komme ud af kontrakten, og jeg så ikke andre udveje, end at gøre det på den måde, siger Jakob Ankersen i tv-programmet Offside på TV3 Sport.

Direktør i EfB, Jens Hammer Sørensen, var ikke ansat i klubben, da skiftet skete, og den særlige klausul blev underskrevet.

- Det er jo en klausul, der gælder begge veje. EfB har også skrevet under på, at de vil opføre sig loyalt overfor Jakob Ankersen, siger han til TV3 Sport, inden lørdagens møde med HB Køge, hvor han også fortæller, at andre spillere skrev under på en lignende klausul.

Gæsterne fra HB Køge vandt med 2-1, hvilket blot sender endnu flere mørke skyer ind over Blue Water Arena. Det gør fodboldekspert hos TV3 Sport Poul Hansen også.

- Hvis du ikke må udtale dig kritisk om klubben, så er det betænkeligt. Fodbold er en lille verden, så det skal nok komme ud på et eller andet tidspunkt. Og så håber jeg, at dem der der skal stå på mål for det, kan stå på mål for det, for det her er helt uhørt, siger fodboldekspert Poul Hansen.

Det er ikke kun opsigtsvækkende tavshedsklausuler, der trækker overskrifter på den jyske Vestkyst. Også holdets cheftræner Michael Kruger er sygemeldt på ubestemt tid, hvilket angiveligt skyldes hårdt pres fra ejerne i klubben.

Presset kan ende med at blive endnu større, hvis Esbjerg fB ikke formår at overleve i NordicBet Ligaen. Med nederlaget til HB Køge kan Fremad Amager og Vendsyssel FF distancere dem yderligere.

I afspilleren ovenfor kan du høre hele interviewet med Jens Hammer Sørensen.