Video : Tipsbladet
Superliga

Optakt: SønderjyskE - FC Nordsjælland

SønderjyskE er tvunget til at vinde onsdagens opgør mod FC Nordsjælland, hvis sønderjyderne skal holde liv i håbet om overlevelse. Tipsbladet bringer her en optakt til opgøret på Sydbank Park.

Kampfakta:
Kampstart: Onsdag klokken 18.00
Spillested: Sydbank Park, Haderslev
Dommer: Mads-Kristoffer Kristoffersen
På TV: TV3 Max
Hashtag: #sjefcn #sldk

Holdnyt:
SønderjyskE
Det var en hård skæbne for Henrik Hansens tropper, da AGF's Frederik Tingager fik udlignet kort før slutfløjtet i søndagens opgør på Ceres Park. En sejr til SønderjyskE havde således reduceret afstanden til AGF til fem point inden de sidste tre spillerunder. Med den sene udligning er situationen nu istedet den, at SønderjyskE fortsat har otte point op til AGF på den rigtige side af nedrykningsstregen. 

Og derfor er opgaven fuldstændig klar for SønderjyskE i onsdagens opgør mod FC Nordsjælland. Kun en sejr tæller. Alt andet end tre point vil betyde nedrykning for sønderjyderne. 

Henrik Hansens mandskab har leveret gode resultater på det seneste, hvor man har hentet syv point i de seneste fire kampe. Meget tyder dog på, at denne forbedring kommer for sent for sønderjyderne, der nu har brug for et mirakel. Selv en sejr mod FC Nordsjælland er således ikke nok for SønderjyskE, hvis AGF torsdag slår Vejle.

SønderjyskeE er igen uden Emil Berggreen, Emil Holm og Kristofer Kristinsson, og man må også undvære Duplexe Tchamba, der er blevet skadet. Tilbage er Taiwo og Emil Kornvig - henholdsvis fra skade og karantæne.

Marc Dal Hende er ramt af karantæne, men SønderjyskE har til gengæld Emil Kornvig tilbage, efter at midtbanespilleren afsonede karantæne imod AGF.

FC Nordsjælland
Det var en meget ærgerlig afslutning på kampen, som Flemming Pedersens mandskab fik i søndagens 1-1-kamp mod OB. Her smed Farum-klubben således sejren væk i overtiden, efter at Andreas Schjelderup kort forinden havde bragt FC Nordsjælland i front. 

Dermed befinder FC Nordsjælland sig fortsat i en slags ingenmandsland i nedrykningsspillet, hvor holdet hverken er i nedrykningsfare eller for alvor med i kampen om syvendepladsen. 

Det har ikke været et imponerende forår, men FC Nordsjælland er trods alt ubesejrede i holdets seneste seks kampe, hvor det er blevet til to sejre. Særligt defensiven har været god i de seneste fem kampe, hvor man blot har indkasseret to mål. 

Erik Marxen har siddet ude med en skade i den seneste måned og er ude igen. Andreas Schjelderup er ikke med.

Karantæner:
SønderjyskE: Marc Dal Hende
FC Nordsjælland: Ingen

Bud på startopstillinger:
SønderjyskE (4-2-3-1): Flø - Gartenmann, Sanneh, Soulas, Barkarson - Thomsen, Albæk - Frederiksen, Gallegos, Hassan - Christiansen

FC Nordsjælland (4-3-3): A. Hansen - Villadsen, K. Hansen, Nagalo, Frese - Bidstrup, Christensen, Andersen - Antman, M.K. Hansen, Adingra

Profilen:
Simon Adingra er den største offensive trussel på FC Nordsjællands hold, hvor ivorianeren i denne sæson er noteret for otte scoringer. Adingra skal dog finde en anden skarphed frem end i søndagens kamp mod OB, hvor han burde have scoret minimum én gang. 

Vidste du, at...:
Det er fjerde gang i sæsonen, at SønderjyskE og FC Nordsjælland mødes. Farum-klubben har hentet to 2-0-sejre, mens holdene i marts spillede 1-1.

Dom:
SønderjyskE har alt at spille for, mens det reelt kun er æren, der er på spil for gæsterne. Vi gætter derfor på en 1-0-sejr til SønderjyskE, der har forbedret sig på det seneste. 

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel: