1. division

Nedturen er total: EfB rykker ned i 2. division

Esbjerg var foran 2-0 mod Fremad Amager, men smed det hele på gulvet og må en tur ned i 2. division.

Fodboldklubben Esbjerg må belave sig på en tilværelse i 2. division efter sommerferien. Det står klart, efter at holdet onsdag aften tabte hjemme til Fremad Amager med 2-3 trods en føring på 2-0 tidligt i opgøret.

Esbjerg har med nederlaget otte point op til den rigtige side af nedrykningsstregen med kun to kampe tilbage af sæsonen.

Det bliver første gang i 28 år, at den vestjyske klub kommer til at befinde sig uden for en af landets to bedste rækker.

Så sent som for tre år siden vandt Esbjerg bronze i Superligaen, men siden er holdet nu rykket ned to gange på tre år.

Det startede ellers så lovende for Esbjerg i den vigtige onsdagskamp, før det endte med en nederlagsscoring i det 89. minut og et rødt kort til hvert hold undervejs.

Allerede efter 11 minutter bragte angriber Emil Holten nemlig Esbjerg i front med et hovedstød.

Blot seks minutter senere voksede træerne næsten ind i himlen for de hårdtprøvede hjemmebanetilskuere på Blue Water Arena, da Mads Larsen efter en mindre dribletur bankede bolden op i fjerneste hjørne fra en skarp vinkel.

Men derfra gik det så igen ned ad bakke.

I det 32. spilleminut fik Amager tildelt et straffespark for hånd på bolden.

Fra 11-meter pletten var midtbanespiller Mads Aaquist iskold, da han passerede målmand Jeppe Højbjerg til 1-2.

Alligevel kom Esbjerg blæsende ud til anden halvleg, og kun indersiden af stolpen stod i vejen for en ny tomålsføring.

Stik imod spil og chancer udlignede Amager-angriber Henrik Meister i stedet til 2-2, da han efter et indlæg nemt kunne trille bolden ind.

I det 65. minut ramlede det så for alvor, da den ellers garvede Esbjerg-forsvarsspiller Kevin Conboy fik direkte rødt kort efter en eftertackling.

Blot fem minutter senere fik Amager-midtbanespiller Christoffer Palm sit andet gule kort, da han ramte en modspiller i ryggen efter et forsøg på saksespark.

I kampens døende minutter slukkede Fremad Amager lyset, da Henrik Meister lagde bolden ind til den skæbnesvangre sejr på 3-2.

Med sejren er Fremad Amager sikret en ny sæson i Nordic Bet Ligaen.