Video : Tipsbladet
Superliga

- Det er ikke en serie 5-klub, for helvede

Per Wind er snart færdig i FC København. Og der er nogle personer i ledelsen, som han aldrig kommer til at tilgive, efter de fyrede ham sidste år.

- Jeg vil aldrig tilgive Peter Christiansen og Daniel Rommedahl, som førte kniven mod mig. 

Sådan siger Per Wind til Tipsbladet, da han bliver spurgt indtil slutningen af september sidste år, hvor han blev fyret i FC København. 

Og den triste besked fra 'PC' og Daniel Rommedahl ramte Per Wind som et lyn fra en klar himmel. Han havde slet ikke set en fyreseddel komme. 

- De har sagt undskyld, men skaden er sket, og det kan der ikke rettes op på. Jeg kunne ikke tro, de ville behandle mig på sådan en måde. Det skriger til himlen af dårlig ledelsesstil. 'PC' og Daniel Rommedahl skulle bare have gjort deres arbejde godt nok. Du skal ikke have læst på CBS for at vide, hvor gamle dine medarbejdere er. 

- Det er ganske almindelig ledelsesstil. Det er amatøragtigt. Det er for helvede ikke en serie 5-klub, men en børsnoteret virksomhed. Det er mangel på menneskelig indsigt. 

Fyringen betyder, at Per Wind har sidste arbejdsdag på søndag, hvor hovedstadsklubben skal fejre mesterskabet i Parken efter sæsonens sidste kamp mod AaB. 

Klubikonet har været ansat i FC København siden august 1999. Og selvom der er løbet meget vand under broen, siden to personer i Superliga-klubbens ledelse mente, at Per Wind skulle fyres, er der ikke gået en dag, hvor han ikke har tænkt på det. 

- Det er som om, at man har siddet i en rødvinsbrandert om mandagen og tænkt, at der skulle ske noget. De har tænkt med røven, og der er ikke gået en dag, siden jeg fik beskeden, hvor jeg ikke har tænkt på det. Det irriterer mig den måde, det skete på. 

- Jeg kunne sagtens have været alle de søde reaktioner for uden, men hvis bare klubben havde tænkt sig om. Hvor svært ville det have været at hive mig til side sidste sommer og spørge, hvor jeg så mig selv om et til to år, fordi jeg snart fylder 67 år. 

- Så kunne jeg have sagt, at jeg kunne se mig selv stoppe i august 2022. Her ville Jonas (Wind, red.) være solgt, og så kunne jeg følge ham, selvom jeg iikke skal rende i røven på ham hele tiden. 

Da fyringen af Per Wind kom frem i medierne, modtog den tidligere målmandstræner i FC København en masse støttende beskeder på både sms, mail og Facebook. 

Og det rørte ham meget, mens det ligeledes kom bag på den nuværende Team Manager hos københaverne. Det siger han, hvorefter to tårer triller ned ad venstre kind. 

Selvom forholdet mellem FC København-ledelsen og Per Wind har været professionelt de seneste otte måneder, så er han stadig påvirket af dagen i slutningen af september sidste år. 

- Jeg er fortsat mega skuffet over klubbens behandling af mig. Det må jeg sige. Jeg er ked af det, bitter, sur, uforstående og skuffet på en og samme tid over den måde, jeg er blevet behandlet på. Det er ikke raketvidenskab at behandle sine medarbejdere med respekt og værdighed. 

- Og så er det lige meget, om du har været et sted i to år eller 23 år som mig. Klubben har beklaget det mange gange, og de har lavet et kæmpestort selvmål. 

Trods den kedelige afsked med FC København, så understreger Per Wind, at han fortsat vil komme i Parken og holde med løverne. Det kan han ikke lægge fra sig, og det skal to personer ikke have lov til at ødelægge. 

Hvordan det helt præcise forløb omkring fyringen var, vil klubikonet dog ikke afsløre - endnu. 

- Ligesom alle andre må du vente med det rigtige forløb til sensommeren, hvor jeg udgiver en bog. Her kommer det til at være beskrevet, lyder det afsluttende fra Per Wind.