Video : Tipsbladet
1. division

Ragnarok i EfB: Der kommer ikke massefyringer

Traditionsklubben Esbjerg fB er langt fra fordums styrke, efter man i midtugen rykkede ud af den næstbedste række.

Der har været møgsager nok for Esbjerg fB, siden Pacific Media Group (PMG) for halvandet år siden købte klubben, men intet har været så skuffende for de mange EfB-supportere, som da man i midtugen rykkede ud af den næstbedste række.

I et større interview med JydskeVestkysten stiller bestyrelsesformand Michael Kalt nu op og fortæller om planerne for klubben.

Her fortæller han i øvrigt mange af de samme ting, som PMG tidligere har ytret - at det er et langsigtet projekt, at man er sikker på, at man kommer i Superligaen, at man har begået fejl.

Han forklarer også, at nedrykningen til 2. division ikke får ejerskabet til at fyre løs, selv om det er dyrt at rykke fra den næstbedste til den tredjebedste række i Danmark.

Man skal huske på, at det ikke kun er fodboldspillerne, det går ud over - der er mange ansatte i en professionel fodboldklub, hvor ledelsen, administrationen og det sportslige setup alle arbejder hen mod samme mål: At få klubben tilbage mod toppen af dansk fodbold.

Michael Kalt forklarer:

- Vi vil gennemgå budgetterne og skære til, hvis vi ser det nødvendigt, men der bliver ikke tale om massefyringer. På ingen måde. Vi skal stadig have en velfungerende administration i næste sæson, siger han til JydskeVestkysten.

EfB skal i første omgang kigge efter en ny cheftræner. For et år siden ansatte man Peter Hyballa, der siden trak den ene overskrift efter den anden, da han ifølge spillertruppen både udøvede psykisk og fysisk vold - anklager, han selv afviste.

Siden fulgte Roland Vrabec, der blev fyret, og så blev Michael Kryger sat ind som midlertidig træner i dette forår med det formål at redde klubben. Han sygemeldte sig - ifølge Ekstra Bladet fordi han blev kørt i sænk af ejerskabet i EfB - og så var det Steffen Ernemann, der fik den utaknemmelige opgave med at forsøge at redde en klub, der har været så meget igennem i denne sæson.

Symptomatisk for sæsonen skete nedrykningen, da EfB foran 2-0 endte med at tabe 2-3 til Fremad Amager.

Denne sommer vil flere spillere forlade klubben - spillere, der har kontraktudløb som Jeppe Højbjerg. Og så bliver det interessant at se, hvad Pacific Media Group kan hente ind af afløsere, og om man trækker på sit netværk.

PMG's øvrige klubber går det i øvrigt heller ikke så godt for - både Barnsley og Nancy er rykket ud af de næstbedste rækker i England og Frankrig, mens Kaiserslautern fra den 3. bedste tyske række skal spille om oprykning til den næstbedste.

Oostende er sikret en ny sæson i den bedste belgiske række, mens FC Thun ender midt i rækken i den næstbedste schweiziske liga. FC Den Bosch endte som nummer 11 i den næstbedste hollandske række.