Video : Tipsbladet
Superliga

Optakt: FC København - AaB

Der er dømt guldfest i Parken søndag eftermiddag, når FC København møder AaB. Tipsbladet giver dig her en optakt til kampen.

Kampfakta
Kampstart: Søndag klokken 17.00 
Spillested: Parken 
Dommer: Mikkel Redder 
På TV: TV3+ 
Hashtag: #fckaab #sldk

Holdnyt
FC København
Jess Thorup kan tage det helt roligt - FC København vinder guld, selvom han ikke vil sige det endnu. Så den omtalte fodboldtræner kan nyde hjemmekampen mod AaB, som skal spilles foran en udsolgt nationalarena. 

Hovedstadsklubben må se bort fra Denis Vavro og Davit Khocholava, som begge er ude med karantæne. Heldigvis for FC København er Nicolai Boilesen og Kevin Diks til rådighed igen. 

Khouma Babacar, Nicolai Jørgensen, Akinkunmi Amoo, Mamoudou Karamoko, Victor Kristiansen og Carlos Zeca sidder alle ude med skader.

Det bliver spændende at se, om Jess Thorup igen giver en masse spilletid til flere af sine unge talenter i truppen, som har været afgørende i de seneste kampe. 

AaB
Den bolsjestribede fodboldklub har haft det svært den seneste måned. Vi skal således tilbage til den 14. april for at finde den seneste sejr i Superligaen. Her blev Brøndby slået med 1-0 på Vestegnen. 

Og det bliver svært at bryde den kedelige stime søndag eftermiddag. Lars Friis' mandskab er nemlig hårdt ramt af både skader og karantæner til flere vigtige spillere. 

Rasmus Thelander, Iver Fossum og Daniel Granli har fået for mange kort, mens fysikken ikke er i orden hos Lucas Andersen, Magnus Christensen, Gudmundur Thórarinsson og Rufo.

Senest tabte AaB med 1-3 på hjemmebane til Brøndby, og Lars Friis sagde efterfølgende, at Superliga-holdet vil have mere energi og et andet udtryk med til København. 

Karantæne
FC København: Denis Vavro og Davit Khocholava. 
AaB: Rasmus Thelander, Iver Fossum og Daniel Granli. 

Bud på startopstillinger
FC København (4-2-3-1): Grabara - Ankersen, Diks, Boilesen, Jelert - Lerager, Falk - Jóhannesson, Biel, Claesson - Haraldsson. 
AaB (3-5-2): Rinne - M. Ross, Hagelskjær, Ahlmann - Pallesen, Kusk, Ferreira, Højholt, O. Ross - Prip, Makaric. 

Profilen
Der kan ikke være to meninger om, at Pep Biel har været fremragende i denne sæson, og at han har en enorm aktie i FC Københavns mesterskab. Vi tror, at han slutter af med et brag i Parken, og det er derfor en god idé at holde øje med hjemmeholdets nummer 16. 

Vidste du, at... 
Historien taler for en sejr til Jess Thorups mandskab. AaB har nemlig blot slået FC København i to af holdenes seneste 11 Superliga-kampe. 

Dom
Gæsterne skal vinde i Parken for at holde Brøndby og Randers bag sig og snuppe fjerdepladsen. Den placering kan give fodbold i Europa på den anden side af sommerferien. Så der er meget på spil for AaB. Men skader og karantæner gør, at opgaven bliver for stor. FC København vinder med 2-0. 

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel