Video : Tipsbladet
Superliga

FC København hyldes på to forskellige rådhuse

To kommuner i hovedstaden er klar med en fejring af FC Københavns danske mestre.

FC København er danske mestre, og det skal fejres i hovedstaden. Og det bliver det. Både på Rådhuspladsen og på Frederiksberg.

Både Københavns overborgmester, Sophie Hæstorp Andersen (S), og borgmester i Frederiksberg Kommune, Michael Vindfeldt (S), har inviteret til fejring på rådhuset. FCK skal hyldes på Frederiksberg den 20. juni og på Københavns Rådhus to dage senere.

FC København har som bekendt hjemmebane i Parken, der er beliggende i Københavns Kommune, men "løverne" bruger i virkeligheden mere tid på Frederiksberg. Det er nemlig her, klubbens træningsanlæg har adresse.

Derfor bliver FCK hyldet i begge kommuner.

- Kæmpestort tillykke til vinderne fra FCK, der endnu en gang henter mesterskabet hjem til Frederiksberg. De har spillet fremragende gennem hele sæsonen – selvom det var lige lovligt spændende til sidst. Spillerne træner her i byen, og vi gør alt, hvad vi kan, for at bakke holdet op. På Søndermarkskolen, som ligger lige ved træningsbanerne, har vi i det nye skoleår cirka 60 unge elitespillere fra FCK blandt eleverne.

- De får et stærkt sammenhold og kan gå direkte fra skolebænken til fodboldtræning, og jeg sikker på, at det vil sikre byens hold endnu flere mesterskabspokaler i fremtiden. Jeg håber, at alle byens fodboldpiger og -drenge i alle aldre vil møde op i blå og hvide farver og måske få en autograf eller en løve-selfie. Jeg gør i hvert fald, siger Michael Vindfeldt i en pressemeddelelse. 

Sophie Hæstorp Andersen skriver på Twitter, at der blandt andet serveres de berømte rådhuspandekager, når FC København hyldes på Københavns Rådhus. Alle fans er velkomne fra klokken 17.30.

FC København-spillerne har første træningsdag efter sommerferien torsdag. 

Her får du et overblik over alle sommerens til- og afgange i Superligaen.