Video : Tipsbladet
Premier League

Her er Christian Eriksens plads i PL-lønhierarkiet

Christian Eriksen kommer til at tjene kassen i Manchester United, men danskeren kommer stadig til at ligge et godt stykke fra Premier Leagues lønførende stjerner.

Christian Eriksen har kurs mod Manchester United, og med skiftet til Old Trafford er der også lagt op til en stor lønstigning for landsholdets store stjerne. 

Manchester United har, ifølge Daily Mirror, tilbudt Christian Eriksen en løn på 1,3 millioner kroner. Ifølge The Telegraph havde Eriksen håbet på en ugeløn på lidt over 1,7 millioner kroner. Derudover skulle Eriksen også have bedt om en såkaldt sign-on-bonus på 87 millioner kroner.

Tipsbladet talte mandag med Morten Bruun, som netop pegede på, at Christian Eriksens status som transferfri er en stor fordel for danskeren.

- Det er vigtigt at forstå, at Christian Eriksen er transferfri. Jeg er ikke sikker på, at Manchester United ville betale 50 eller 60 millioner pund for Eriksen, som var det beløb, Tottenham på et tidspunkt håbede at indkassere. Så det er en meget afgørende detalje. Den økonomiske risiko for Manchester United er ikke stor. Det er en billig spiller, de får, i forhold til hvis de skulle hente en spiller fra Marseille eller Lyon, som de skulle betale 30-35 millioner euro for, lød det her fra TV2-kommentatoren. 

Under alle omstændigheder står Christian Eriksen med al sandsynlighed til at blive Danmarks bedst betalte fodboldspiller igen. Sidste sommer bragte Ekstra Bladet en liste over landsholdsspillernes lønninger, og her fremgik det, at Kasper Schmeichel tjener omtrent 920.000 kroner ugentligt i Leicester, mens Simon Kjær siges at tjene lige over en million kroner om ugen. Kjær forlængede dog sin kontrakt med AC Milan i oktober, hvor lønnen kan have ændret sig. 

Men hvor ligger Christian Eriksen lønmæssigt i forhold til de helt tunge drenge i Premier League? 

Mediet Talksport bragte i maj en liste over Premier Leagues bedst betalte stjerner, hvor det er Cristiano Ronaldo, der fører an med en ugeløn på over 4,4 millioner kroner. 

Manchester City-stjernen Kevin De Bruyne ligger på andenpladsen med en ugeløn på lidt under 3,5 millioner kroner. Herefter følger David de Gea og Erling Haaland, der begge ligger på lidt over 3,2 millioner kroner ugentligt. 

På femtepladsen finder man Jadon Sancho, der ligger på lidt over tre millioner kroner ugentligt. Den femteplads skal Sancho dog nu dele med Mohamed Salah, efter at Liverpool-stjernen i fredags forlængede sin kontrakt. Ifølge flere medier ligger Salahs nye grundløn også på det, som Sancho tjener. Diverse bonusser gør dog, at Salahs ugeløn angiveligt kan nå op over 3,4 millioner kroner. 

I Manchester United kommer Christian Eriksen tilsyneladende til at ligge på samme niveau som venstrebacken Luke Shaw. Tidligere på året skrev The Guardian i hvert fald, at Shaw tjener de omtrent 1,3 millioner kroner om ugen, som Manchester United siges at have tilbudt Christian Eriksen. 

Har du styr på de danske hold og Europa? Hvis ikke, så tjek overblikket her

Sommerpause i Superligaen: Sådan gør din klub

Her får du et overblik over alle sommerens til- og afgange i Superligaen.