Video : Tipsbladet
Landshold

Hylder dansk Barca-skifte: Jeg kan se, han er glad

Danske Joachim Andersen er stolt og glad over at se sin ven skifte til FC Barcelona.

Han er en af Danmarks største stjerner, og fremadrettet er forsvarsspiller Andreas Christensen også en stjerne i spansk fodbold hos FC Barcelona.

Danskeren har underskrevet en kontrakt med storklubben, der løber i de næste fire år, og Xavis hold får ham på en fri transfer.

For landsholdskollega Joachim Andersen er det også imponerende at se, at der nu er endnu en dansker i klubben. Også fordi den nye spiller i klubben er en af Andersens gode venner, fortæller han til Tipsbladet.

- Det er utrolig fedt for "AC". Jeg snakker meget med ham, da han er min gode ven, og det er virkelig godt for ham. Jeg kan se, hvor glad han er for det, og jeg glæder mig helt vildt til at se, hvordan han så ender med at gøre det, siger Andersen, der dog mister en god ven i London:

- Ja, det er jo så ulempen ved det, konstaterer han.

Joachim Andersen mener, at Christensens Barcelona-skifte er et godt eksempel på, at gode ting kommer til dem, der arbejder hårdt for det. 

- Der er ikke nogen begrænsninger, hvis man tror på det. Man kan nå langt, hvis man har selvtilliden i orden og arbejder på at nå sine mål. Det er det ("AC's" skifte, red.) et godt bevis på.

- Jeg stiler også efter at komme til de bedste klubber i verden, men det er nogle gange også lidt tilfældigheder, der skal til. Det handler dog om at blive så god som muligt, og så må man se.

Andreas Christensen og Joachim Andersen tog samme vej til udlandet. De skiftede begge fra danske klubber til udlandet som teenagere og inden, de havde fået debut i dansk fodbolds bedste række.

Mens "AC" skiftede til Chelsea og arbejdede sig frem og blev en stamspiller, var Joachim Andersens vej i udlandet dog lidt mere kringlet, da han har spillet i Holland, Italien, Frankrig og England.

Men som han også fortalte lørdag til Tipsbladet, er han et virkelig godt sted lige nu i karrieren hos Crystal Palace, og han har også vist sig godt frem på landsholdet, hvor han er en af dem, Kasper Hjulmand kan stole på.

- Når man ser på, hvem der tager tidligt ud, er vi nogle stykker på landsholdet, der har gjort det. Det gør, at man prøver en masse i en tidlig alder, og det giver modenhed og erfaring. Jeg skal ikke sige noget dårligt om Superligaen, men jeg tror, at jo tidligere, man kommer ud, og jo bedre spillere, man spiller med tidligt i karrieren, jo mere gavner det. 

- Det er svært at sige konkret, for der er ingen formel, det er individuelt, men jeg gjorde det, jeg følte, var det absolut bedste for mig, da man tidligere har set mange gode spillere gøre det godt i Holland. Det fungerede for mig at gå den vej, og det har altså også fungeret for "AC". Det er altså svært at komme til Chelsea og slå igennem, siger Joachim Andersen.

Udover Andreas Christensen er Martin Braithwaite også på kontrakt i FC Barcelona. Og måske Joachim Andersen kan få dansk holdkammerat i Crystal Palace? I hvert fald har han tidligere anbefalet Patrick Vieira at købe en dansker - læs mere om den historie her.