Video : Tipsbladet
Superliga

Thorup stadig bitter: Det kan jeg ikke acceptere

Jess Thorup har fået gennemanalyseret nederlaget mod AC Horsens, og der er flere punkter, FC København-træneren er stærkt utilfreds med.

Det er nu tre døgn siden, at FC København indledte sæsonen med en stor fiasko hjemme i Parken mod AC Horsens, og det vil sige, at Jess Thorup har haft 72 timer til at bearbejde skuffelsen. 

FC København-træneren er dog stadig bitter over nederlaget på 0-1 til oprykkerne. 

Resultatet kan han ikke gøre noget ved, men han kan søge at påvirke, at det ikke sker igen, og Jess Thorup skulle hilse og sige, at der er nok at tage fat på. Da FCK-træneren havde genset kampen, stod der mange ting på blokken.

- Der er nogle ting, som ikke var acceptable. Det gælder blandt andet i forhold til, hvordan vi forsvarede os – det var for nemt for modstanderen at skabe chancer, og det går ikke. Det var vores defensiv, der skabte fundamentet for, at vi blev danske mestre, og det levede vi ikke op til, siger Thorup til Tipsbladet og fortsætter:

- Jeg vil se et andet mindset. Jeg kan ikke acceptere, at vi kun er til stede, når vi har bolden. Når vi ikke har bolden for fødderne, handler det kun om én ting, og det er at forsvare. Det gælder alle mand. Der var for mange, der havde et helt andet mindset, og så er vi bare ikke gode nok.

- Offensivt havde jeg en god fornemmelse inden kampen, for vi havde haft en god opstart og spillet nogle stærke træningskampe. Jeg kunne godt se, at der var nogle tegninger, men jeg er skuffet over vores anden halvleg. Vi formåede ikke at finde de løsninger, vi skulle, og det gør mig allermest ked af det. 

FC København besejrede Feyenoord og Club Brugge i testkampe op til sæsonen, så Jess Thorup havde ikke regnet med, at hans hold kunne tabe hjemme til AC Horsens.

- Jeg havde ikke set det komme. Jeg havde en god fornemmelse efter vores preseason, men der var for store udsving mod Horsens set over 90 minutter. Det er noget af det, jeg her efterfølgende har gjort meget klart over for truppen. Det skal ikke være en sovepude, at vi blev danske mestre. Vi skal vise, at vi er sultne, og at vi vil blive ved med at vinde titler. 

Efter kampen udtalte AC Horsens-træner Jens Berthel Askou, at han var glad for, at FC København ikke valgte at smide Denis Vavro frem i angrebet i den sidste del af kampen. Han føler, at det kunne have forvoldt hans hold store problemer.

Hvorfor gjorde I ikke det, Jess Thorup?

- Min førsteprioritet var, hvordan vi fik bolden ind i feltet. Det nytter ikke noget, at vi smider en midtstopper ind i feltet, hvis der ikke kommer bolde derind. Derfor begyndte vi allerede i pausen at kigge på, hvordan vi kunne positionere os bedre.

- De gjorde meget for at lukke vores midte, og så handlede det for os om at skabe rum på siderne. Det lykkedes vi ikke med, og det fortæller jo også en historie, at vi skiftede begge backs og en enkelt kant. Jeg havde aldrig en fornemmelse af, at vi kom bag dem og fik slået nogle indlæg, og så gav det for mig ingen mening at smide en midtstopper ind i feltet.

- Jeg vil også sige, at for mig handler det om at have en plan over tid. Jeg tror ikke så meget på, at det er alt eller intet.

Har du ikke en plan B og en plan C klar, når I spiller?

- Vores plan A er vores primære plan, og den gør vi alt for, at vi kan gøre så stærk som muligt. Der skal være muligheder for at lave justeringer, men det skal være inden for den plan. Det kan være typer, det kan være måder at positionere os på. Men vi har ikke tre-fire planer, så vi kan sige, at nu går vi eksempelvis over i en trebackkæde eller andet.

Ville det ikke være en god idé at have et greb i værktøjskassen, som kan vende op og ned på det hele, hvis den oprindelige plan ikke fungerer?

Vi vil gerne være så gode som muligt til det, vi synes, vi er gode til. Der skal være frihed ud fra det fundament, vi har, og hvis træneren ryster posen hver gang, at noget ikke går efter planen, tror jeg ikke på den store gevinst. 

Før kampen mod AC Horsens deltog FCK-spillere i en fanmarch, og der er siden blevet sat spørgsmålstegn ved, om det er den ideelle måde at lade op til en vigtig kamp på. Den præmis køber Jess Thorup slet ikke.

- Det er en helt klar strategi fra klubbens side, at vi fremadrettet skal gøre meget for København og for vores fans. At vi brugte 10 minutter af vores tid sammen med dem vidner om, at vi er kommet tæt på hinanden, og det klæder os kun at gøre noget for fansene, lyder det fra FCK-træneren.

FC København møder AaB på udebane på søndag. 

Sommerens 20 største transfers i fodbold - klik her og se mere.

Har du styr på de danske hold og Europa? Hvis ikke, så tjek overblikket her

Her får du et overblik over alle sommerens til- og afgange i Superligaen.