Video : Tipsbladet
Conference League

Fredberg om West Ham: En kæmpe motivationsfaktor

Der venter Viborg en stor mundfuld, hvis de slår færingerne fra B36 ud.

Viborgs vej mod en plads i Conference League-gruppespillet fik sig tirsdag en udfordring, som kan sammenlignes med en stigning udenfor kategori i et cykelløb. Modstanderen er Premier Leagues West Ham.

Sådan noget lader dog ikke til at afskrække Superliga-klubbens sportschef Jesper Fredberg. Det slår han fast i et interview med Viborg Stifts Folkeblad.

- Det er da en kæmpe motivationsfaktor for os, at vi har muligheden for at møde et hold fra Premier League. Men det er ikke aktuelt endnu, siger han og fortsætter:

- Vi har først et stykke arbejde, der skal gøres mod B36 - og det er det, som vi holder 100 procent fokus på, lyder det fra Jesper Fredberg.

Som han nævner, så skal de først forbi B36, som kommer fra Færøerne. Det kræver først to opgør, hvor den samlede vinder selvsagt går videre, og den første skal spilles onsdag i Viborg, mens returen er i næste uge.

Og hvis de går videre, så venter der dem altså lidt af en opgave.

I sidste sæson endte West Ham som nummer syv i den bedste engelske række, ligesom de nåede helt frem til semifinalen i Europa League, hvor de tabte til Frankfurt, som senere gik hen og vandt turneringen. 

Viborg kommer selv lige fra en god start på denne sæson, hvor de senest har slået mestrene fra FCK med 4-2. Her spillede Christian Sørensen en stor rolle, som også har modtaget stor ros efterfølgende. Læs mere om det her.

Sommerens 20 største transfers i fodbold - klik her og se mere.

Har du styr på de danske hold og Europa? Hvis ikke, så tjek overblikket her

Her får du et overblik over alle sommerens til- og afgange i Superligaen.