Video : Tipsbladet
Superliga

Jess Thorup advarer: Det er kun starten

Mohamed Daramy og Carlos Zeca fik begge comeback mod Brøndby, og Jess Thorup er ovenud tilfreds. Han sender desuden en advarsel til resten af ligaen om, at han vil gøre førstnævnte endnu bedre.

Mohamed Daramy fik søndag et overbevisende comeback for FC København, der har lejet sin tidligere profil i Ajax.

Der var spor af rust efter en lang periode med begrænset spilletid i Holland, men generelt overbeviste kantspilleren.

- Jeg føler ikke, at han har været væk. Jeg føler, at han havde stået nede i omklædningsrummet og ventet på at få lov at spille igen.

- Venstresiden kørte, som den sluttede, da han tog afsted. Det er fedt for Daramy og alle os andre. Men for mig er det kun starten. Jeg har som mål at gøre Daramy endnu bedre, siger FCK-træner Jess Thorup.

Da Daramy for et år siden strålede for FCK og blev solgt til Ajax for knap 90 millioner kroner plus bonusser, udløste det samtidigt debut for A-landsholdet.

Han har dog ikke været med i 2022 på grund af situationen i Ajax, men en del af lejemålet i FCK handler om spilletid og præstationer, der berettiger til en plads i Kasper Hjulmands VM-trup.

- Da han blomstrede op sidst over halvanden måned, var han den bedste spiller i Superligaen, og det gav ham en plads på landsholdet.

- Og det er et mål, vi har sammen. Vi skal vinde kampe for FCK, og så har "Mo" et overordnet individuelt mål også.

- Det er ikke utænkeligt, at han når det, men det vigtigste for mig er, at FCK vinder kampe, og så må Hjulmand afgøre det andet, siger Jess Thorup.

Søndag bød også på et comeback til Carlos Zeca efter godt ti måneder ude på grund af en korsbåndsskade. Han var også klar for en uge siden mod Viborg, men Thorup ventede med give anføreren comeback.

- Jeg var ikke i tvivl om, at Carlos skulle ind, uanset hvordan det så ud. En ting var velkomsten, men han leverede også en eftertrykkelig præstation, og det var godt at se, siger FCK-træneren.

"Jeg kommer aldrig til at glemme det"
Zeca afløste Daramy efter 68 minutters spil, og han fik en meget varm velkomst.

- Jeg har ventet på det så længe, og jeg håbede på at få nogle minutter i en kamp som denne med et fyldt stadion.

- Det var fantastisk, og jeg kommer aldrig til at glemme det, siger den græske landsholdsspiller med de portugisiske rødder.

Ude fra har Zeca set FCK have en svær sæsonstart med nederlag mod AC Horsens og Viborg, men han tror, at den knusende sejr over Brøndby er et tegn på klar bedring.

- Nogle har gerne villet gøre det til et kaos, men vi er i begyndelsen af sæsonen, og holdet leverede et godt modsvar mod Brøndby.

- Det giver os styrke, power og motivation, og det er det her niveau, vi skal være på i alle kampe. Det skal vi erkende. Vi må ikke falde i niveau herfra, siger midtbanedynamoen.

FCK møder fredag Randers FC på hjemmebane, inden holdet spiller det første af to vigtige opgør mod det tyrkiske mesterhold, Trabzonspor, som har den tidligere FCK-profil Andreas Cornelius på sit hold.

/ritzau/