Video : Tipsbladet
Superliga

FCK køber ny stjerne: Det lyder næsten underligt

FC København er meget tæt på at kunne præsentere en ny målmand, der har et ret markant cv. FCK betaler angiveligt fire millioner kroner for ham, hvilket forbavser fodboldekspert hos TV3 Sport.

Rafael van der Vaart, Max Meyer, Vagner Love og Jack Wilshere...

Det er efterhånden blevet hverdagskost, at store internationale stjerner skifter til Superligaen. Nu tyder alt så på, at FCK kan præsentere endnu et stort stjernenavn til den kollektive Superliga-samling.

Mandag eftermiddag kom det således frem, at de er meget tæt på at sikre sig en aftale med den australske landsholdskeeper Matt Ryan, der har langt over 100 Premier League-kampe på cv'et.

- Navnemæssigt er det en kæmpe målmand, som de henter, når man har stået fast i Premier league, har en god alder og er fast mand på det australske landshold. Det virker dog til, at han har haft et lidt nedadgående karriereforløb på det seneste. Det må også være derfor, at FCK har mulighed for at hente ham, da han ikke har været god nok i den spanske liga for Real Sociedad, siger fodboldekspert på TV3 Sport, Allan Kuhn, til Tipsbladet.

Den 30-årige keeper skiftede fra Brighton til Real Sociedad sidste sommer, hvor han er endt som reserve bag Álex Remiro. Nu skal han så med al sandsynlighed vogte buret i FCK, og Allan Kuhn kan sagtens forstå, at mestrene har gjort alt for at få handlen til at ske.

- Jeg kan godt forstå FCK, når de er i den situation, som de er i nu, hvor der er tvivl om Grabara. Det har jeg fuld forståelse for, og har man mulighed for at hente sådan et navn, som kan spille sig i form til VM, så ligger det lige til højrebenet. Det er godt set, og det er rigtig godt hentet af FCK.

"Ekstremt billigt"
FC København betaler ifølge El Diario Vasco en halv million euro svarende til knap fire millioner danske kroner for Ryan, som tidligere i sin karriere er blevet handlet for 44 og 52 millioner kroner til henholdsvis Valencia og Brighton.

- Hvis prisen den er rigtig, så lyder det ekstremt billigt. Ekstremt billigt. Det lyder næsten underligt, siger fodboldekspert på TV3 Sport, Allan Kuhn, til Tipsbladet.

Hvor blander han sig blandt de øvrige internationale stjerner, der har været i Superligaen?

- Der er ingen tvivl om, at van der Vaart er det største navn, som har været her. Men Matt Ryan har spillet i Premier League og står fast for det australske, så det er selvfølgelig et meget stort navn, som kommer til dansk fodbold. Det er fedt for Superligaen og FC København.

Aftalen er dog ikke officielt på plads endnu, men Matt Ryan er i skrivende stund på vej til København ifølge spanske medier for at gennemføre de sidste detaljer, inden han kan kalde sig ny FC København-spiller.

Her skal han i første omgang kæmpe med Kalle Johnsson om spilletiden, men mon ikke, at han er tiltænkt en rolle foran ham, indtil Kamil Grabara kommer tilbage fra sin hovedskade. Så opstår det store spørgsmål for alvor om, hvem der skal være førstemålmand.

Matt Ryan spillede blot ni kampe i sidste sæson for Real Sociedad, men han har været forbi blandt andre Valencia, Brighton og Arsenal i løbet af sin karriere. I Premier League er det blevet til 124 kampe.

Her får du et overblik over alle sommerens til- og afgange i Superligaen.