Video : Tipsbladet
Superliga

SIF-profil solgt: Stor interesse fra ind- & udland

Superliga-klubben SIF har solgt profilen Rasmus Carstensen, som der var stor interesse for.

Det var ikke kun KRC Genk, der viste interesse for den danske U21-landsholdsspiller Rasmus Carstensen, som netop er blevet solgt til den belgiske klub i en rekordhandel for SIF - det var også andre klubber i ind- og udland.

Som Tipsbladet tidligere har kunnet fortælle var der blandt andet interesse fra 2. Bundesliga-klubben Hamburger SV, og så har Bundesliga-klubber også vist stor interesse.

I Danmark har FC Midtjylland angiveligt også vist interesse for den dygtige back, 21 år, men det blev altså KRC Genk, der fik fingrene i Carstensen, som har underskrevet en fireårig aftale med den belgiske klub. Han menes at have kostet omkring 22,5 millioner kroner.

- Rasmus Carstensen er et mønstereksempel på vores strategi i Silkeborg IF. Han kom til klubben som 11-årig fra vores samarbejdsklub Virklund Boldklub og har været igennem hele vores talentudviklingsprogram, herunder Talent Team og Silkeborg Fodbold College, hvorfra han eftertrykkeligt er braget igennem på vores førstehold. Rasmus er et eksempel til efterlevelse i forhold til vedholdenhed og viljestyrke.

- Han fik sin første kontrakt, da der var under et halvt år, til han blev seniorspiller. Mange havde givet op, men Rasmus knoklede videre og har vist sig enorm robust, og med en enorm udvikling i de senere år giver det stor tro på, at han går en stor karriere i møde.

- Med sine markante præstationer både i 3F Superligaen og som fast mand på det danske U21-landshold har han været genstand for stor interesse i både ind- og udland, og vi er glade for at kunne sende ham videre til en europæisk storklub som KRC Genk. Belgierne har været meget opsatte på at tilknytte ham, og vi ønsker Rasmus alt det bedste i det belgiske eventyr, siger sportschef Jesper Stüker til SIF's hjemmeside.

Rasmus Carstensen endte med 89 førsteholdskampe, to scoringer og et hav af assister.

Her får du et overblik over alle sommerens til- og afgange i Superligaen.