Video : Tipsbladet
Superliga

Væltede sig i tilbud: Derfor valgte Mat Ryan FCK

FC København havde en klar fordel blandt mange af Mathew Ryans øvrige bejlere, da de først valgte at sætte jagten ind på den australske keeper.

FC København har hentet australsk klasse til Superligaen i form af Mathew Ryan.

Den tidligere Premier League-målmand blev tirsdag præsenteret i FC København, hvor han har underskrevet en toårig aftale med de forsvarende danske mestre.

FC København har sikret sig et stort navn i Superliga-sammenhæng, der har et flottere cv end de fleste andre målmænd i den danske andedam. Af den grund var FCK ikke alene om Mat Ryans gunst.

- Mat var en populær herre, og der var også andre klubber, som var interesseret i ham. Udsigten til at spille europæisk gruppespil - forhåbentlig Champions League - og dermed få den perfekte forberedelse frem mod VM, var for interessant for ham til at han kunne sige nej, siger keeperens agent, Mikkel Beck, til Tipsbladet.

Særligt FC Københavns garanterede gruppespil i Europa League, som kan veksles til Champions League-fodbold, hvis de besejrer Trabzonspor, vejede tungt hos den australske landsholdsmålmand.

- FC København er en stor klub. Han har selv spillet mod dem, da han var i Brugge. Han kender til deres fanskare, han kender til deres stadion og så var det vigtigt for ham at spille i Europa. Det er klart, at nogle af de andre klubber vi snakkede med, de spiller ikke i Europa, så det var meget vigtigt for ham.

Mathew Ryan spillede tre europæisk kampe for Real Sociedad i sidste sæson. Nu kan han så se frem til mere spilletid i Europa, da Kamil Grabara sidder ude med en hovedskade. Og netop skaden til polakken var afgørende for, at en aftale kom i hus.

- Det er klart, at interessen fra FCK kom, efter at han [Kamil Grabara, red.] fik den skade. Det er klart. Men vi var også i snak med andre klubber fra den spanske liga og Premier League, men den her mulighed virkede som den helt rigtige, siger Mikkel Beck til Tipsbladet.

I Real Sociedad, som Mathew Ryan skiftede til sidste sommer, nåede han ni optrædener, inden skiftet til dansk fodbold. Tidligere har han været forbi Club Brugge, Valencia, Brighton og Arsenal.

Tidligere på foråret var han med til at spille Australien til VM i Qatar, da de besejrede Peru i den sidste playoffkamp. Her blev de det sidste hold i Danmarks gruppe, som også tæller Frankrig og Tunesien.

I afspilleren ovenfor kan du se nogle af Mathew Ryans redninger fra hans tid i Premier League.

Her får du et overblik over alle sommerens til- og afgange i Superligaen.