Video : Tipsbladet
Generelle

Frank afslører: Derfor sagde vi farvel til Lössl

Jonas Lössl nåede et halvt år i Brentford, inden man sendte ham videre denne sommer. Nu forklarer Thomas Frank, hvorfor samarbejdet ikke blev forlænget.

En skade kan vise sig dyr, og det gjorde den også for Jonas Lössl sidste efterår.

Her havnede han som reservekeeper bag Elias Ólafsson i FC Midtjylland, hvilket han bestemt ikke var tilfreds med. Da transfervinduet smækkede sine døre op drog han til Brentford på en lejeaftale.

Blot tre kampe noterede han sig for, da David Rayas retur fra sin skadespause sendte både ham og Álvaro Férnandez, som var lejet i Huesca, på bænken.

Ingen af de to fik forlænget aftalen med Brentford, og nu løfter Thomas Frank sløret for, hvorfor det kun blev til et halvt år i den engelske klub for Jonas Lössl.

- Det var en blanding af, at vi skulle kigge på truppen, og hvordan vi kunne optimere den bedst muligt. Vi ville gerne forfremme Matthew Cox, der er en topmålmand, som vi har stor tiltro til. Ham ville vi gerne have som tredjemålmand, siger Thomas Frank tirsdag til den dansk presse, og fortsætter.

- Jonas Lössl og Álvaro kæmpede lidt om pladsen som andenmålmand, og så havde vi måske brug for en, der var endnu længere fremme, og der fik vi en mulighed for at få Thomas Strakosha, som vi arbejdede længe på. Lössl skulle også have en melding i forhold til, hvor han stod. Så var det bedre at tage beslutningen der.

Med andre ord kom der et bedre alternativ i Strakosha, mens man ønsker at satse på ungdommen i Matthew Cox, og det kostede Jonas Lössl et længere samarbejde med Brentford.

En ny aftale kunne han garanteret godt have tænkt sig, for han havnede i unåde i FCM, da han smækkede med døren tilbage i januar. Selvom FCM fik et spark bagud, så oplevede Thomas Frank en topprofessionel keeper.

- Han gjorde, alt hvad han kunne. Jeg har ikke en finger at sætte på hans indsats og præstationer. Han var topprofessionel, og jeg var rigtig glad for at arbejde sammen med ham.

Jonas Lössl har fortsat tre år tilbage af aftalen med FC Midtjylland, men alt tyder på, at han skifter klub. En aftale med Bordeaux skulle være på plads, men grundet deres økonomiske problemer kan de ikke få lov til at hente nye spillere, da man skal barbere lønkroner i klubben væk.

Sommerens 20 største transfers i fodbold - klik her og se mere.