Video : Tipsbladet
Superliga

SL-profil er nabo til stjernenavn: Surrealistisk

Han har klubber som Chelsea og Real Madrid på cv'et, og det er specielt for de unge spillere i FC Nordsjælland at støde på naboen Michael Essien, fortæller Superliga-profil Andreas Schjelderup.

Offensivspiller Andreas Schjelderup er en profil i Superligaen trods sine bare 18 år, men det, han indtil videre har opnået i sin karriere, er intet i forhold til det, hans nabo har prøvet og oplevet.

For naboen er ingen ringere end Michael Essien - den ghanesiske stjerne, der har 58 landskampe landskampe på cv'et, har spillet for de største klubber i verden og i de største turneringer. Han har blandt andet vundet Premier League to gange og Champions League en enkelt gang. Nu arbejder han i FC Nordsjælland i Flemming Pedersens trænerstab, og så er han altså nabo til 18-årige Schjelderup.

- Han er ikke så meget en del af træningerne og taktikdelen, men han er mere en rolig type, der giver individuelle tilbagemeldinger til os spillere.

- Det er lidt specielt egentlig, for vi er jo også naboer. Det er surrealistisk at gå en tur med hunden og så støde ind i ham. Det har været sindssygt fedt at lære ham at kende, siger Andreas Schjelderup til VG og forklarer, at Essien er nem at omgåes:

- Han er en fantastisk jordnær fyr. Man tænker ikke, at det er Michael Essien, der står lige der, for han er bare en af gutterne. Han er en træner, der bare hænger med drengene. En vældig fin fyr, og det er inspirerende at have ham tæt på.

Andreas Schjelderup har gang i en fin sæsonstart, der indtil videre har kastet tre scoringer og en assist af sig i sæsonens fire første runder, hvor FCN har ryddet bordet og står noteret for 12 point i fire kampe.

Næste opgave for klubben fra Farum er et opgør ude mod AaB på søndag.

Nordmanden har fortsat to år igen af sin aftale med FC Nordsjælland.

Her får du et overblik over alle sommerens til- og afgange i Superligaen.