Video : Tipsbladet
Superliga

Byder 35 mio: Superliga-klub kræver det dobbelte

AC Milan råder allerede over én spiller med FCM-rødder i Simon Kjær, og nu har den italienske mesterklub udset sig en ny FCM-spiller som potentiel forstærkning.

FC Midtjyllands 21-årige midtbanespiller Raphael Onyedika har haft en god start på seniorkarrieren.

En udlejning til FC Fredericia i forrige sæson kastede masser af roser af sig fra 1. divisionsklubben og dens modstandere.

Og da FC Midtjylland hentede den unge nigerianer tilbage for at gøre ham til del af rotationen på førsteholdet efter salget af Frank Onyeka, spillede Onyedika sig både til træning og i kamp straks til en fast og efter kort tid urokkelig plads i idealopstillingen foran et skiftende udvalg af ældre og bedre betalte konkurrenter gennem sæsonen.

Raphael Onyedika er en af de mest stabilt præsterende spillere i FC Midtjylland.

FC Midtjylland skyndte sig at forlænge kontrakten med midtbanespilleren i efteråret, og selvom FCM's resultater har svinget kraftigt i 2022, er Raphael Onyedika blevet en spiller, scouts og sportsdirektører fra udlandet holder et vågent øje med.

Og nu har interessen krystalliseret sig til et konkret tilbud fra den italienske traditionsklub AC Milan, et tilbud den italienske journalist Gianluca Di Marzio var den første til at nævne.

Ifølge Tipsbladets oplysninger har AC Milan sendt et tilbud til Herning til en værdi omkring 35 millioner kroner.

Spændende forhandlinger forude
AC Milan vandt overraskende mesterskabet i maj for snuden af lokalrivalerne Inter, og det gjorde man med et hold, der ganske vist lægger lønkroner til de erfarne topnavne Simon Kjær og Zlatan Ibrahimovic, men hvor den tekniske direktør Paolo Maldini og hans kolleger også har skruet truppen sammen med lidt lavere udgifter end tidligere, hvor AC Milan var en af de løn- og transferførende klubber i verden.

Og det er benævnte Paolo Maldini, der efterhånden er blevet 54 år, der er blandt de drivende kræfter i AC Milans forsøg på at købe Raphael Onyedika fri af FC Midtjylland.

Zlatan Ibrahimovic og Paolo Maldini i samtale.

AC Milan har denne sommer smidt knap 250 millioner kroner for den lovende og jævnaldrende belgiske landsholdsspiller Charles De Ketelaere i Club Brugge, og det første, indledende tilbud fra de italienske mestre er ikke noget, FCM kommer til at nikke ja til.

I Italien nævnes en pris omkring de 75 millioner kroner, 10 millioner euro, men FC Midtjylland vil være lydhør, når tilbuddet rammer i omegnen af otte millioner euro plus diverse præstationsklausuler og et cut af et eventuelt videresalg ifølge Tipsbladets oplysninger. Det vil så med tiden teoretisk kunne bringe den samlede indtægt op i nærheden af eller over benævnte 10 millioner euro.

Et salg af Raphael Onyedika vil også skabe travl for FC Midtjyllands sportslige udvalg, der har forberedt sig på et salg af Evander og overvejet mulige erstatninger for den 24-årige brasilianer, mens det ikke har ligget i planerne på Heden eller i London at sige farvel til den nigerianske midtbaneoprydder og boldfordeler allerede efter en enkelt sæson på FC Midtjyllands førstehold.

FC Midtjylland vil stå med et gabende hul på den centrale midtbane, hvis Raphael Onyedika ender med at blive solgt.

AC Milan råder i skrivende stund over en række centrale midtbanespillere, hvoraf flere er vendt tilbage fra udlejninger i sidste sæson og meget vel kan rykke til andre klubber i de sidste to uger af transfervinduet.

AC Milan har de seneste sæsoner enkelte andre gange betalt i lejet 150-250 millioner kroner for enkelte spillere som Charles De Ketelaere, men ellers ligger milanesernes foretrukne prisniveau for nye folk på knap 10 millioner euro, hvilket er langt fra tidligere tiders markedsførende investeringer.

De italienske mestre er denne sæson blevet sat i forbindelse med andre spillere som Tottenhams Tanguy Ndombele og en række andre folk.

AC Milan har haft øje på Raphael Onyedika gennem længere tid, men interessen er blevet intensiveret, efter den italienske landsholdsspiller Sandro Tonali for nylig fik en muskelskade i en træningskamp mod Vicenza, mens der også er et hul efter Franck Kessiés frie transfer til FC Barcelona tidligere på sommeren.

Desuden er milaneserne potentielt relativt tyndt besat, hvis nogle af sidste sæsons udlejede spillere igen skal sendes afsted, ligesom sæsonen 2022/23 i det hele taget bliver ekstremt krævende med et Champions League-gruppespil på kun to måneder og færre pauser i kampprogrammet grundet VM-slutrunden i Qatar til november og december.

Sommerens 20 største transfers i fodbold - klik her og se mere.

Har du styr på de danske hold og Europa? Hvis ikke, så tjek overblikket her

Her får du et overblik over alle sommerens til- og afgange i Superligaen.