Video : Tipsbladet
Superliga

Optakt: FC Nordsjælland - FC Midtjylland

FC Midtjylland jagter tiltrængte point og tiltrængt succes, når de gæster Superligaens tophold, FC Nordsjælland, søndag.

Kampfakta
Kampstart: Søndag klokken 14.00
Spillested: Right to Dream Park
Dommer: Sandi Putros
På TV: TV3 Sport
Hashtag: #fcnfcm #sldk

Holdnyt
FC Nordsjælland
Flemming Pedersens mandskab fortsætter med at imponere stort i den indeværende sæson, og med imponerende 19 point efter otte runder  er FC Nordsjælland på førstepladsen i Superligaen. 

Undervejs har man også besejret flere på papiret stærke hold, navnligt FC København, Brøndby IF og AGF, og nu venter endnu en svær modstander i FC Midtjylland.

Tigrene fra Farum har dog en fin statistik på hjemmebane mod Ulvene fra Midtjylland i de seneste år. I forrige sæson vandt FCN begge hjemmekamp mod FCM, mens man i sidste sæson spillede uafgjort i klubbernes eneste indbyrdes møde i Farum. Dermed skal vi tilbage til juli 2020 for at finde FC Nordsjællands seneste hjemmebanenederlag til FC Midtjylland.

Erik Marxen har siddet ude af FC Nordsjællands seneste kampe og gør det igen, ligesom Emil Roback heller ikke er med. Til gengæld kan Wahid Faghir debutere. 

Ulrik Yttergård sidder med sikkerhed ude med et brækket kraveben.

FC Midtjylland
Albert Capellas’ tid på Heden startede så godt med en sejr over Brøndby IF, men mod AaB senest kom FC Midtjylland ned på jorden igen i Superligaen. Her løb Capellas’ tropper nemlig ind i et skuffende nederlag på eget græs.

Dermed står FCM kun med to sejre efter otte spillerunde i Superligaen og er inden weekendens spillerunde på en skuffende ottendeplads.

Derudover løb man også ind i et skuffende nederlag mod Sturm Graz i midtugen, hvorfor man altså langt fra fik den ønskede start på Europa Leagues gruppespil.

Mest bekymrende er forsvaret, der efter otte runder har indkasseret 15 mål, hvilket er tredjeflest i Superligaen - kun OB og Lyngby Boldklub, der har indkasseret hele 16 gange, har lukket flere mål ind. Det skal der rettes op på, og til det har Capellas implementeret en firebackkæde, mens han også har sat Jonas Lössl på mål.

Mod FCN må FCM klare sig uden Junior Brumado, Pablo Ortiz og Elias Olafsson, der alle er skadede.

Karantæne
FC Nordsjælland: Ingen

FC Midtjylland: Ingen

Bud på startopstillinger:
FC Nordsjælland (4-2-3-1): Hansen - Villadsen, Hansen, Nagalo, Frese - Bidstrup, Christensen - Hansen, Diomande, Schjelderup - Nuamah

FC Midtjylland (4-3-3): Lössl - Dalsgaard, Sviatchenko, Juninho, Paulinho - Dreyer, Olsson, Evander - Isaksen, Kaba, Sisto

Dom:
FC Midtjylland er favoritter hos bookmakerne, og det bør de også være, hvis de rammer niveauet. Det er bare ikke sket ofte i denne sæson, mens FC Nordsjælland har vist sig formstærke og dygtige. Og i og med at FCM i midtugen spillede europæisk, kan midtjyderne sagtens være nødt til at sætte nogle lidt trætte ben på banen.

Med det samt formen in mente er buddet herfra på en hjemmebanesejr. Flemming Pedersens mandskab vinder 2-1 på kunstgræsset i Farum.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel: