Video : Tipsbladet
Champions League

Karakterer: Det var spild af kvalitet

FC København og Sevilla spillede 0-0 i en halvkedelig Champions League-forestilling i Parken.

Tipsbladet i Parken 

Krisealarmerne bimler og bamler i FC København i øjeblikket, og Champions League er turneringen, hvor de danske mestre kan trække vejret og nærmest kun overraske. 

FC København kom på pointtavlen i en ikke særligt sindsoprivende kamp mod Sevilla, som endte 0-0.

Her er FCK-spillernes karakterer:

Mathew Ryan - 3 bolde
Det blev heller ikke denne onsdag, man så Ryan dumme sig. Diskede op med en flot redning efter 23 minutter og var på plads, når der var brug for ham.

Kevin Diks - 3 bolde
Manden, der tilsyneladende ikke længere skal bekymre sig om Peter Ankersen, har rigeligt med andre bekymringer. Han er en del af et FCK-forsvar, der slet ikke har fungeret i denne sæson. Det var nu ikke tosset, hvad Kevin Diks leverede mod Sevilla. Slet ikke endda. Hollænderen var god i presspillet og påpasselig i defensiven samtidig med, at han tog del i offensiven. Faldt en lille smule i niveau efter pausen.

Denis Vavro - 4 bolde
I løbet af sådan en fodboldkamp når slovakken at blive sparket i skridtet, eksekvere et frispark fra kanten af feltet, tonse i overlap som var han højre back, trille bolden lidt rundt med hælen og gejle publikum op. Meget kan man sige, men kedeligt er det aldrig med Vavro. Den evigt ustabile midtstopper var rent faktisk meget stabil i forsvaret denne onsdag og gjorde det godt.

David Khocholava - 3 bolde
Der var flere skønhedsfejl fra georgien, der dog gjorde det noget bedre end i Odense. Blev småskadet i første halvleg, og det så ud til, at han måtte kæmpe sig igennem de 90 minutter. Var stærk i luften - knap så stærk på jorden.

Victor Kristiansen - 4 bolde
Han var manden, der kunne have scoret for FC København. Victor Kristiansen fik en kæmpe chance i første halvleg, men sparkede over mål. Nogen stor afslutter bliver han nok aldrig. "VK" spillede dog en glimrende kamp og var fin til at udnytte den megen plads, han ofte fik i venstre side. Kom i vejen for flere Sevilla-angreb.

Carlos Zeca - 4 bolde
FCK-fansene ville helt sikkert gerne have haft Thomas Delaney på deres hold denne onsdag. Mens de venter på, at byens søn vender hjem en dag, holder Zeca pladsen varm, og det er svært ikke at holde af FCK-kaptajnen. En kæmpe teamplayer, der løber solen sort hver gang. Zeca er ganske enkelt en uundværlig spiller i Champions League-kampene.  

Marko Stamenic - 4 bolde
Det er ikke længe siden, Stamenic spillede 1. division for HB Køge. Nu løb han pludselig rundt der og spillede Champions League. Man forstår godt, hvis Jess Thorups kanin i hatten var nervøs. Den 20-årige newzealænder spillede simpelt, afleverede for det meste til den nærmeste holdkammerat og tog absolut ingen chancer. Det store spørgsmål på forhånd var, om han ville være overmatchet. Det var han bestemt ikke. Fornemt af Stamenic.

Rasmus Falk - 4 bolde (ud 78.)
Rasmus Falk er aldrig dårlig, når der er Europa på programmet. Han var god småspillet i mellerummet, som ofte var det, der førte til noget farligt for FC København. Det krydrede han med en formidabel arbejdsindsats. Fynboen stod ikke stille på et eneste tidspunkt i kampen.

Isak Bergmann Johannesson - 2 bolde (ud 86.)
Islændingen var nærmest usynlig. Ja, hvad pokker skal man næsten skrive om Isak Bergmann Johannesson? Fine hjønespark, men et par dumme boldtab. 

Mohamed Daramy - 1 bold (ud 72.)
Nedturen sluttede ikke denne aften i Parken. Har Ajax sendt den rigtige Daramy hjem til København? Han ligner en spiller, der stadig er et par måneder fra topformen, for man må da trods alt formode, at Daramys evner ikke er forsvundet som dug for solen, bare fordi han har tilbragt et år på en udskiftningsbænk i Amsterdam. Fik et tidligt gult kort og lykkedes ikke rigtigt med de aktioner, han er med for. Efter 53 minutter viste han et glimt af sin klasse - det er bare ikke helt nok.

Viktor Claesson - 2 bolde (ud 78.)
Når det kniber med deciderede angribere, må man jo finde på noget andet, og Jess Thorup fandt på Viktor Claesson i håbet om, at den svenske altmuligmand kunne gøre som Pep Biel. Det kunne han ikke. FCK satte ikke mange etablerede angreb sammen, og så kom Claessons evner ikke til sin ret. Var det i virkeligheden ikke spild af svenskerens kvaliteter at bruge ham som spidsangriber?

INDSKIFTERE:

Paul Mukairu - 3 bolde
Indskiftet efter 72 minutter. Gjorde ikke det store væsen af sig.

Hákon Arnar Haraldsson - UB
Indskiftet efter 78 minutter.

Lukas Lerager - UB
Indskiftet efter 78 minutter.

Christian Sørensen - UB
Indskiftet efter 86 minutter.

TRÆNER:

Jess Thorup - 3 bolde
Den pressede FCK-træner lykkedes med Marko Stamenic på midtbanen, men han lykkedes ikke med at sætte en offensiv sammen med bid i. Det var ikke denne onsdag, at Jess Thorup underskrev sin egen fyreseddel, men han styrkede heller ikke sin position voldsomt. 

Spillerne er vurderet ud fra Tipsbladets skala, der er som følger:
6 bolde: Verdensklasse.
5 bolde: Højt, internationalt niveau.
4 bolde: Fortrinlig indsats.
3 bolde: Godkendt præstation.
2 bolde: Skuffende, under middel.
1 bold: Dårlig præstation
0 bolde: Uacceptabelt.
UB: Uden for bedømmelse på grund af for kort tid på banen.