Video : Tipsbladet
Champions League

Guardiola sammenligner Haaland med ikon

Efter Manchester Citys 2-1-sejr over Dortmund sammenlignede Pep Guardiola Erling Haaland med en hollandsk legende.

Erling Haaland har været ustoppelig siden skiftet til Manchester City, og onsdag var det nordmandens tidligere klub, det gik ud over, da de engelske mestre slog Dortmund med 2-1 i Champions League. 

Tyskerne var ellers foran indtil det 80. minut, hvor John Stones udlignede, og fire minutter senere blev Erling Haaland så matchvinder, da nordmanden på akrobatisk sendte et Cancelo-indlæg ind bag Meyer i Dortmund-målet. 

Og efter slutfløjtet var Pep Guardiola fuld af begejstring over Haalands flotte scoring, som gav Manchester City-bossen mindelser om den hollandske legende Johan Cruyff. 

- Folk, der kender mig, er måske klar over den indflydelse, som Johan Cruyff har haft på mit liv, som person, lærermester, mentor, træner og det hele. For mange år siden scorede Johan Cruyff et utroligt mål for Barcelona på Camp Nou imod Atlético Madrid, som mindede om Haalands, lød det således, ifølge The Guardian, fra Pep Guardiola. 

- I det øjeblik, Erling scorede, tænkte jeg: 'Johan Cruyff'. Det mindede rigtig meget om det mål. Det var en utrolig assist fra João, og afslutningen fra Erling var exceptionel. 

Udover Johan Cruyff sammenlignede Pep Guardiola også Erling Haaland med en vis svensk angriber, som Guardiola i sin tid trænede i FC Barcelona. 

- Jeg kan huske, at min kære ven Ibrahimovic havde den her evne til at få sin fod nærmest op på taget, og Erling kan noget af det samme. Jeg vil sige, at han af natur er elastisk og fleksibel. Og derefter har han evnen til at ramme bolden og sende den i nettet. Jeg tror, at hans mor og far gav ham den fleksibilitet, lød det således fra Guardiola. 

Erling Haaland har scoret 13 mål i ni betydende kampe for Manchester City.