Video : Tipsbladet
Landshold

Eksperter uenige: Skal Kjær starte for Danmark?

Simon Kjærs rolle på landsholdet er blevet et diskussionsemne efter en periode, hvor Joachim Andersen har imponeret i kaptajnens fravær.

Simon Kjær har i årevis været en af de mest sikre startere på Danmarks landshold, men spørgsmålet er nu, om kaptajnen skal frygte for sin plads forud for VM i Qatar? 

Den 33-årige Kjær, der i de seneste måneder er begyndt at spille igen efter sin alvorlige knæskade i vinter, måtte således tage plads på bænken, da Danmark søndag mødte Frankrig i Parken. 

I TV 2 Play-programmet 'KANT' har panelet diskuteret, hvorvidt Simon Kjær egentlig bør starte inde for Danmark, idet Joachim Andersen og Andreas Christensen også har vist et højt niveau. 

Tidligere landsholdsspiller Mike Jensen argumenterede i programmet for, at Simon Kjær er for god til at bænke, mens fodboldtræner Morten Karlsen og TV2 SPORT-fodboldredaktør Carsten Werge var mere uafklarede. 

Werge pegede således på, at Simon Kjærs rolle på holdet måske skal omdefineres, hvis anføreren ikke når helt op på 100 procent inden VM, mens Karlsen i skrivende stund ville vælge Joachim Andersen over Simon Kjær. 

- På aktuel form vil jeg vælge Joachim Andersen. Det siger sig selv. Han spillede også en fantastisk kamp mod Frankrig. Men det er tydeligt at se, at relationerne mellem Simon Kjær og eksempelvis Kasper Schmeichel også betyder noget. Det er også afgørende, hvor meget spilletid Simon Kjær får i Milan. For spiller Joachim Andersen de næste 15-20 kampe for Crystal Palace, og Simon Kjær får to, så vælger Hjulmand jo klart den mest formstærke, lyder det således, ifølge TV 2 SPORT, fra Morten Karlsen. 

Hele debatten om Simon Kjærs rolle på landsholdet kan ses på TV 2 Play.