Video : Tipsbladet
Premier League

Efter dybt chok: Forudså aldrig dette med Eriksen

Christian Eriksen er tilbage på sit topniveau efter han sidste sommer lå livløs i Parken. Det kommer meget bag på den tidligere fodboldspiller Frank Leboeuf, som Tipsbladet har talt med.

Hele verden holdt vejret, da Christian Eriksen faldt livløs til jorden sidste år i Parken.

De efterfølgende minutter føltes uendeligt lange, men gudskelov endte alt lykkeligt, og Christian Eriksen er tilbage på fodboldbanen igen. Den tidligere franske stjerneforsvarsspiller Frank Leboeuf husker også tydeligt det uhyggelige øjeblik i Parken.

- Jeg var så chokeret over det der skete og det vi så dengang. Det var hele verden. Jeg kan huske, at jeg tog en trøje med Jes Høgh [tidligere dansk holdkammerat i Chelsea, red.] og lagde på Instagram med teksten: "Christian kom tilbage til os", siger Frank Leboeuf, der er i Danmark for at vise VM-trofæet, som han vandt i 1998, frem.

- Da vi så det, og hver gang jeg hører, at sådan nogle ting sker, så er det som om, at en del af mig selv også forsvinder. Det er en stor verden, men os fodboldspillere vi er som en familie. Vi er sammen om noget specielt - nemlig fodbolden.

Efter et langt genoptræningsforløb gav Brentford ham chancen tilbage i foråret, hvor Christian Eriksen beviste, at han igen var tilbage på sit topniveau. Det havde Frank Leboeuf ikke i sin vildeste fantasi forudset.

- Jeg havde aldrig troet, at han ville komme til at spille igen. Jeg husker Foé [Marc-Vivien Foé, red.] fra Cameroon dø på banen, jeg kan huske Lilian Thuram opgive karrieren på grund af hjerteproblemer, så jeg troede aldrig, at han (Eriksen) ville komme tilbage til fodbolden og aldrig nogensinde på det her niveau. Han er tilbage på sit bedste.

- Alle bliver ældre, men han er klog nok til at tilpasse sit niveau til andre niveauer. Ligesom Ronaldo, der førhen var på venstresiden, og nu spiller på toppen som målscorer, så er Christian også klog, hvor han ligger mere centralt, spiller de andre frie og har sit spark fra distancen nu. Han er erfaren og han er stadig på sit absolut bedste.

Christian Eriksen, 30 år, valgte efter sit ophold i Brentford at tegne en treårig aftale med Manchester United. Her har danskeren været en af klubbens bedste midtbanespillere, og han blev for nyligt kåret til månedens spiller.