Video : Tipsbladet
Superliga

Landstræner bekymret for BIF-duo: Det er ikke godt

Sebastian Sebulonsen og Henrik Heggheim er røget ud i kulden i Brøndby, og det bekymrer den norske U21-landstræner.

Sebastian Sebulonsen og Henrik Heggheim har flere ting tilfælles. De er begge nordmænd, de spiller begge på det norske U21-landshold, de blev begge købt af Brøndby i Viking FK, og så er de begge i øjeblikket langt fra fast spilletid.

Sebastian Sebulonsen har set Brøndbys seneste fire kampe fra bænken, og værre er det for Henrik Heggheim, som slet ikke har været i truppen i de fire kampe, og som kun har spillet to kampe for Brøndby i denne sæson. Sidstnævnte er heller ikkke i truppen til søndagens opgør mod Randers FC.

Det er en en skidt udvikling, og i Norge ser man til bekymret til. Det fortæller Norges U21-landstræner Leif Gunnar Smerud til Tipsbladet.

- Det er ikke godt. Tit er det jo ikke nogen god situation hverken for spilleren eller landsholdet. Men det er en konkurrence, som spillerne må tage. Jeg er helt sikker på, at Brøndby vil spille med det bedste hold, de kan, så den udfordring skal både Sebastian og Henrik tage og gøre deres bedste for at spille sig tilbage på holdet.

- Vi har snakket om deres situation, men man må også som spiller tage konkurrencen og tåle den. Det er en mulighed for at udvikle sig eller blive bedre. Men det er klart, at når man over tid ikke spiller, så er det ikke heldigt, og det er drengene også klar over, fortæller han.

Han har stor tiltro til begge spillere, som er etablerede på hans U21-landshold. Senest var de også begge udtaget, da Norge spillede to testkampe mod Schweiz og Spanien i slutningen af september.

- Begge to havde gode kampe på U21-landsholdet, så jeg er ikke i tvivl om, at niveauet er der. Vi må så overbevise Brøndby om, at de fortjener chancen, og så må de levere nogle gode præstationer, siger han og afviser, at han har talt med Niels Frederiksen om situationen hos de to spillere. 

Begge spillere var med i de to testkampe, så de har fået sig noget tiltrængt kamptræning. Henrik Heggheim udgik med et slag i den første kamp mod Schweiz, men spillede herefter fuld tid mod Spanien.